4/1/11

Φράχτης της ντροπής και του πόνου στον Έβρο!

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΥΠΟΥ ΗΠΑ- ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ


ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Τη δημιουργία ενός φράχτη 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα της χώρας για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προανήγγειλε ο Χρ. Παπουτσής.

Με μέτρα εξόντωσης και καταστολής φαίνεται ότι υπολογίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, κατά τα πρότυπα των κυβερνήσεων ΗΠΑ (σύνορα με Μεξικό) και Ισραήλ (εκτός από το τείχος της λωρίδας της Γάζας, υπό κατασκευή είναι και το 670 χιλιομέτρων τείχος (!) που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο). Μετά και την τοποθέτηση μονάδας ταχείας επέμβασης 175 συνοριοφυλάκων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX) στον Έβρο, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προχωράει στη δημιουργία ενός φράκτη 12,5 χλμ στην περιοχή των χερσαίων συνόρων στον Έβρο, με διακηρυγμένο σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας και στη συνέχεια στην Ε.Ε.
 
ΜΕΤΡΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Είναι σαφές ότι ως χώρα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (πύλη εισόδου για την Ε.Ε. από στεριά και θάλασσα), αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της αθρόας εισόδου μεταναστών και προσφύγων από χώρες που είτε έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και κοινωνικά, είτε βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, είτε κυβερνώνται από αυταρχικά καθεστώτα. Μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν, μέσω της χώρας μας, να φτάσουν σε χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία κλπ.

Παρόλα αυτά, η κατασκευή ενός φράκτη-τείχους ρατσισμού και εξαθλίωσης, αποτελεί μια ακόμα πράξη βαρβαρότητας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιας έκτασης και βάθους, κοινωνικο-οικονομικό φαινόμενο της μετανάστευσης από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε. δια μέσου της χώρας μας. 

Αντίθετα, όχι μόνο θα είναι αναποτελεσματικό, αλλά και θα δημιουργήσει ένα διαρκή φαύλο κύκλο εξαθλίωσης και πόνου από τον οποίο παράνομα κυκλώματα θα κερδοσκοπούν σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Απαιτείται λοιπόν ένας συνολικός πανευρωπαϊκός σχεδιασμός με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με δημιουργία προϋποθέσεων υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και με μακροπρόθεσμο στόχο τη διασφάλιση μιας ισόρροπης και ειρηνικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ώστε να ενθαρρύνεται η παραμονή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ. ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση αντί να παίζει το ρόλο του σκύλου- φύλακα των συνόρων της Ε.Ε. -με πρόσχημα τη Συνθήκη Σένγκεν- απέναντι σε ανθρώπους που διώκονται στις πατρίδες τους ή δραπετεύουν από την φτώχια, πρέπει άμεσα να προβεί στα ακόλουθα μέτρα, έτσι ώστε να ανακουφίσει και τη χώρα από τα συσσωρευμένα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δέχεται και αδυνατεί να διαχειριστεί :

- Να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου έτσι ώστε όλοι οι πρόσφυγες που το δικαιούνται να λαμβάνουν αμέσως άσυλο και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις χώρες της Ε.Ε. που επιθυμούν. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 45.000 (!) αιτήματα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, τα οποία δεν έχουν ακόμα εξεταστεί.

- Να απελευθερώσει τη δυνατότητα πρόσβασης των μεταναστών από τη χώρα μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. επιθυμούν. Η πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης  και όχι ως χώρα προορισμού και εγκατάστασης .

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ
για το σχέδιο δημιουργίας φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου των μεταναστών

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδιασμού δημιουργίας φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων, που προσπαθεί με μέτρα καταστολής να καταστήσει την Ελλάδα προπύργιο της Ευρώπης-φρούριο, όπως επιτάσσουν η Συνθήκη του Δουβλίνου και άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Στην πράξη, ενισχύονται τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων που αυξάνουν τις τιμές διαπεραίωσης των μεταναστών και συμβάλλουν έμμεσα αλλά σαφώς στην εξαθλίωσή τους.

Οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν να ανακοπούν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ούτε με την καταστολή, ούτε με φράκτες στα σύνορα. Απαιτείται μια ριζικά διαφορετική πολιτική υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε συνδυασμό με μια διεθνή πολιτική έμπρακτων μέτρων ενθάρρυνσης της παραμονής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Θα αντισταθούμε σε μια τέτοια πολιτική σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το σχέδιο της κυβέρνησης να περιφράξει τον Έβρο

Ο φράχτης που σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων.

Δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που το μεγαλύτερο μέρος τους επιθυμεί και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα διαρκώς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Η εφαρμογή του κανονισμού του Δουβλίνου, οι βάρβαρες συμφωνίες και οδηγίες της ΕΕ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζουν, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στον Frontex, μετατρέπουν τη χώρα σε εμπροσθοφυλακή της ΕΕ κατά των μεταναστών που η ΕΕ δεν επιθυμεί, την ώρα που ΕΕ και κυβερνήσεις συμβάλλουν με την πολιτική τους στην όξυνση του μεταναστευτικού φαινομένου.

Πηγή: http://www.iskra.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου