3/12/10

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ 160 ΔΙΣ!


altΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ !
ΕΛΛΑΔΑ: Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΩΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Θοδ. Δρίτσας, Μιχ. Κριτσωτάκης, Παν. Λαφαζάνης και Β. Μουλόπουλος κατέθεσαν  Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Άμυνας, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.H Ερώτηση αφορά  την επονείδιστη άρνηση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουν από τη Γερμανία ,τις εύλογες αποζημιώσεις για τις απίστευτες καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα Ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα.

Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα ,κατά τραγικό τρόπο, είναι η μόνη χώρα που υπέστη καταστροφική Ναζιστική κατοχή και η οποία ,ουδέποτε έλαβε και ουδέποτε διεκδίκησε αποζημιώσεις για τις Ναζιστικές καταστροφές. Όλες οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που βρέθηκαν υπο κατοχή,έχουν όλες αποζημιωθεί με εξαίρεση την Ελλάδα. Κι αυτό παρόλο που η χώρα μας κυριολεκτικά λεηλατήθηκε από την τριπλή φασιστική κατοχή και έχει να επιδείξει από τα περισσότερα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Δυστυχώς, όμως, όπως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις επιβράβευσαν το δοσιλογισμό , έτσι και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις για να μην ενοχλήσουν τη ‘’φίλη και σύμμαχο’’ Γερμανία όχι μόνο δεν διεκδίκησαν, με περισσή εθελοδουλία ,την υλική και ηθική αποκατάσταση των θυμάτων αλλά , τουναντίον ,πολέμησαν με κάθε μέσο για να κουκουλωθεί η υπόθεση των επανορθώσεων !

ΝΤΡΟΠΗ!

 Σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», το ύψος των οικονομικών αυτών επανορθώσεων ανέρχεται σε 162 δισ. ευρώ, χωρίς τόκους!
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς ποιο ακριβώς είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι, για ποιους λόγους δεν έχουν διεκδικήσει μέχρι σήμερα τις οφειλές αυτές και αν σκοπεύουν έστω και τώρα να προβούν στη διεκδίκησή τους.


                                         **Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

        ΕΡΩΤΗΣΗ   :Πρός τους κ.κ. Υπουργούς:  
                                                                                 * Οικονομικών  
                                                                                 *Εθνικής Άμυνας
                                                                                 *Εξωτερικών
                                                                                 *Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
                                                                                 *Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Ιστορικές και πολιτικά εγκληματικές οι εθνικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, ακόμα και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά στρατεύματά της.

Έχουν περάσει 66 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση  δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας:

1)      7,100 δισ. δολάρια (αγοραστικής αξίας 1958) πλέον τους τόκους, που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
2)     Την εξόφληση του κατοχικού δανείου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, πλέον τους τόκους.
3)     Την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής.
4)     Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έκλεψαν τα γερμανικά στρατεύματα και οφείλουν να μας επιστρέψουν.
Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162  δις. Ευρώ χωρίς τους τόκους.
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, με διάφορες μεθοδεύσεις, κατάφεραν μέχρι τη σύναψη της οριστικής συνθήκης ειρήνης(2 συν 4) που υπεγράφη στη Μόσχα το 1990, να αναβάλλουν την εξόφληση του χρέους τους προς την Ελλάδα. Από το χρονικό αυτό σημείο και μετά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι παραπάνω αναφερόμενες οφειλές είναι απαιτητές από τη χώρα μας.  

Επειδή οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, έχουν τεράστια ευθύνη, αφού μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν επιδίωξαν αλλά και χρησιμοποίησαν ποικίλα θεμιτά και αθέμιτα μέσα αλλά και κατάφωρες επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για να ανακόψουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 Επειδή η διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων αποκτά, σε συνθήκες τροϊκανής «υποδούλωσης» και Γερμανικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας, μια νέα εθνική, οικονομική και κοινωνική διάσταση.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


1. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;
2. Για ποιο λόγο η  κυβέρνηση, ακόμα και τώρα δεν δραστηριοποιείται άμεσα, όπως έχει εθνική υποχρέωση,  για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών; Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αποζημιώσεις;
3. Σκοπεύουν να διεκδικήσουν άμεσα τις παραπάνω οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας; Σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση;


Οι ερωτώντες βουλευτές
  Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία
Δρίτσας Θεόδωρος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης 
Μουλόπουλος Βασίλης 

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου