6/12/10

Σύμπτωση: "Ευρήματα" τρομοκρατίας παραμονή επετείου δολοφονίας Γρηγορόπουλου και έλευσης Στρος Καν!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ!
ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ!

 Πελώρια ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ήρθαν στο φως «αποκαλύψεις» σχετικά με τρομοκρατικές οργανώσεις και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις 6 υπόπτων, ακριβώς την παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη  Γρηγορόπουλου και δύο μόλις μέρες πριν την έλευση στην Αθήνα ενός από τα πιο μισητά πρόσωπα του πλανήτη και ουσιαστικού επικυρίαρχου της χώρας μας, του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν!!! 
 
Την ίδια ώρα εμβρόντητοι οι πολίτες πληροφορήθηκαν μια σειρά από πρωτοφανείς, αυθαίρετες, αυταρχικές και αντισυνταγματικές κυκλοφοριακές απαγορεύσεις, που επεβλήθησαν από τη Δευτέρα έως το πρωί της Τρίτης και οι οποίες, στην ουσία, κλείνουν για 24 ώρες όλη σχεδόν την Αθήνα!!!
Απορίας άξιον είναι τόσο το σκεπτικό όσο και η νομική βάση αυτών των απαγορεύσεων!

Προς σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της «Ίσκρα» παραθέτουμε, χωρίς κρίσεις και σχόλια, σχετικά ρεπορτάζ από την "Ναυτεμπορική" καθώς επίσης και σχετικές ανακοινώσεις για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία από τον ΣΥΡΙΖΑ και την "Ανοικτή Πόλη" καθώς επίσης και από το τμήμα δικαιωμάτων του Συνασπισμού


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα


Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.
Επιπλέον ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι έξι θα παραπεμφθούν σε ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες του.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στο κέντρο



Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 6/12 έως το πρωί της Τρίτης 7/12 στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07.00 το πρωί της Τρίτης 7/12, και θα απαγορευθεί η στάση και στάθμευση από τις 06.00 της Δευτέρας έως τις 07.00 της Τρίτης, στους ακόλουθους δρόμους του Δήμου Αθηναίων:
Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Ρηγίλλης, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β΄ και Βασ. Σοφίας.
Υψηλάντου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Πετράκη και Ηροδότου.
Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
Μάρνη, στο τμήμα της από την πλατεία Βάθη έως την οδό Πατησίων.
Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής.
Πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος και τις καθέτους αυτών.
 Οι οδηγοί παρακαλούνται για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση τους στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών.

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Οι «κυκλοφοριακές» ρυθμίσεις για την αυριανή πορεία αποτελούν επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, με αφορμή τη διαδήλωση για τα δυο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Υπουργείο «προστασίας του πολίτη» προχώρησε σε πρωτοφανείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.
Απονεκρώνει την πόλη σχεδόν για 24 ώρες. Απαγορεύει τη στάση και στάθμευση σε μεγάλο αριθμό κεντρικών οδών -ολόκληρων τμημάτων της πόλης από όπου δεν προβλέπεται να περάσει καμία πορεία- από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης και αποκλείει εντελώς την κυκλοφορία οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς από τις 10 το πρωί!
Το αποτέλεσμα είναι εν ονόματι εικαζόμενων κινδύνων να καταστρέφει εντελώς την ζωή της πόλης, να κάνει απαγορευτική την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, να δυσκολεύει εκτός ορίων δημοκρατίας την πρόσβαση στην πορεία (βλ. και κλείσιμο σταθμών μετρό)
Είναι σαφές ότι οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την πόλη μας θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς. Η αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση στο κέντρο. Οι απαραίτητες ρυθμίσεις δεν μπορεί να έχουν ούτε αυτή τη γεωγραφική, ούτε αυτή τη χρονική έκταση.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του "πρώτα ο πολίτης" έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τους πολίτες και αντί να τους διευκολύνει σε μια δύσκολή μέρα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των δυσκολιών επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα εσωτερικού κινδύνου και να δυσφημίσει τους αγώνες. Οι αυταρχικές αυτές λογικές δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος της κυβέρνησης, που... ελλείψει άρτου ρίχνει όλο το βάρος της στη θεαματική καταστολή.
Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει τον αυταρχισμό και καλεί το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., να αναθεωρήσει τις ακραίες ρυθμίσεις. Καλεί επίσης τη σημερινή και την ερχόμενη δημοτική αρχή να αντιδράσουν και να τεθούν στο πλευρό της πόλης και των πολιτών της, απορρίπτοντας την επίδειξη ακραίου προληπτικού αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Το γραφείο τύπου

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού

Για τα πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας από την αστυνομία για σχεδόν ένα 24ωρο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις Αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις, δημιουργώντας δυσκολίες στην πρόσβαση τους στους χώρους των συγκεντρώσεων και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και τρομοκράτησης. Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα τεράστιας ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, χρησιμοποιεί μεθόδους που όχι μόνο είναι αντισυνταγματικές (άρθρο 5 του Συντάγματος, για την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και συμμετοχής στην κοινωνική και πολιτική ζωή ) αλλά είναι και επικίνδυνες για την κοινωνική και πολιτική ομαλότητα. Αυτές οι επιλογές, σε συνδυασμό με τις αντισυνταγματικές αυταρχικές συμπεριφορές μεγάλου αριθμού στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, που γίνονται ανεκτές -αν δεν ενθαρρύνονται- από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει επικίνδυνους και ολισθηρούς δρόμους, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακόψει το κύμα αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της. Οι πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνει, είναι τεράστιες.

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου