7/12/10

Για ξεπούλημα οδεύει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

stamatis
alt ΤΠΔ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΩΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» ΣΤΗΝ ΑΤΕ
  Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πύλη Euro2day και σε ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στο α’ τρίμηνο του ερχόμενου έτους σε διαγωνισμό για την απαράδεκτη πώληση της κρατικής συμμετοχής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η οποία όπως έχει επιχειρηματολογήσει πολλάκις η «Ίσκρα», ισοδυναμεί με μείζον εθνικό, οικονομικό και εργασιακό έγκλημα!

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επήλθε συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για την δήθεν «διάσωση» της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), μέσω του κατατεμαχισμού και στην ουσία διάλυσης, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ)!

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω πληροφορίες επιμένουν ότι κατ’ αρχήν από το Τ.Π.Δ. θα αποσχισθούν οι Τραπεζικές εργασίες, με τη συγκρότηση θυγατρικής ανώνυμης εταιρίας στον κορμό της Παρακαταθήκης, με την τελευταία να παραμενει Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Στη συνέχεια αυτή η θυγατρική εταιρεία, με την «προίκα» που θα διαθέτει, θα αποσχισθεί πλήρως από την Παρακαταθήκη και θα εισέλθει ως «στρατηγικός επενδυτής» για την «εξυγίανση», τάχα, της ΑΤΕ, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας!

Στο διαγωνισμό, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, για το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου (Τ.Τ.), θα μπορούν να συμμετέχουν εκείνες οι ελληνικές τράπεζες που έχουν επαναγοράσει τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου (με τις οποίες είχαν ενισχυθεί κεφαλαιακά)ή αυτές που θα έχουν λάβει άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται, κατά την «Ίσκρα» ,ένα μεγάλο μέτωπο εργαζομένων για να ματαιωθεί το έγκλημα της πώλησης του Τ.Τ., για την αναβάθμιση της Αγροτικής Τράπεζας ως δημόσιας τράπεζας με την πλήρη κατοχύρωση των μισθολογικών κατακτήσεων των εργαζομένων της και για τη διατήρηση και ενίσχυση του ενιαίου χαρακτήρα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την ανασυγκρότηση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του Ταμείου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου!

Ταυτόχρονα, αυτό που κυρίως επιβάλλεται, είναι η άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, ως θεμελιώδης προϋπόθεση για να παίξει ,στις παρούσες κρισιακές συνθήκες, ένα νέο σωτήριο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο!

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου