5/2/11

Τη Δευτέρα εγκρίνεται το μνημονικό πακέτο μαμούθ (€12δις) της τριετίας 2012 – 2014!

Λουκέτο σε φορείς, αυξήσεις σε τιμολόγια, μαχαίρι σε κοινωνικές παροχές και...όποιος αντέξει!

Προοδευτική λαϊκή εξέγερση τώρα!

Στην τελική ευθεία έχει μπει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο προσδιορισμός των μνημονιακών μέτρων, που θα συναποτελέσουν το πακέτο – μαμούθ των € 12 δις της τριετίας 2012 – 2014.

Τα μέτρα αυτά έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και θα τεθούν στην έγκριση των επικεφαλής της τρόικας τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Το πακέτο μέτρων όπως θα εγκριθεί από την τρόικα, θα τεθεί στη Βουλή προς ψήφιση έως τις αρχές Μαρτίου, βάζοντας άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το «πακέτο» θα έχει τους εξής άξονες, σύμφωνα με τις υποδείξει της τρόικα:

1. Κατάργηση και συγχωνεύσεις φορέων: Η διαδικασία αυτή προβλέπεται να κλείσει δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων παράγουν σημαντικό κοινωνικό έργο, με το πρόσχημα της ύπαρξης ορισμένων επικαλυπτόμενων φορέων! Κομβικό ρόλο στην όλη διαδικασία, θα έχουν μάλιστα και οι «συμβουλάτορες» του ΟΑΣΑ!

2. ΔΕΚΟ: Το πακέτο μέτρων, προβλέπει την ολοκληρωτική μετατροπή των ΔΕΚΟ, σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις με αύξηση τιμολογίων, μείωση κρατικών επιδοτήσεων, συρρίκνωση προσωπικού και μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών, θα αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρίες το χρηματοοικονομικό και ελεγκτικό σχεδιασμό.

3. ΦΠΑ: Προβλέπεται μεταφορά προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ καθώς και η εξάλειψη των τοπικών ΦΠΑ (πχ τα νησιά έχουν χαμηλότερο συντελεστή).

4. Κοινωνικές παροχές: Η τρόικα σε άλλη μια επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, ζητάει τη μείωση των επιδομάτων για όσους βρίσκονται πάνω από το λεγόμενο «όριο της φτώχειας». ήμερα αυτό, ανέρχεται στα 6.897 ευρώ ανά άτομο και στα 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά.

5. Μισθολόγιο Δημοσίου: Εντός του Απριλίου, αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί το ενιαίο μισθολόγιο – πεινολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Οι μειώσεις επιδομάτων που θα προβλέπονται σε αυτό, στο όνομα της μισθολογικής ισότητας θα οδηγήσει τους δημοσίους υπαλλήλους στο όριο της επιβίωσης!

6. Αμυντικές Δαπάνες: Στη χώρα που έχει τους περισσότερους αξιωματικούς σε σχέση με οπλίτες παγκοσμίως, οι αμυντικές δαπάνες, υπήρξαν ανέκαθεν μια «ιερή αγελάδα». Πλέον, όμως και αυτές μπαίνουν στο στόχαστρο με λουκέτο στρατιωτικών νοσοκομείων και μείωση των προμηθειών για τους στρατεύσιμους! Φυσικά τα εξοπλιστικά προγράμματα θα τρέχουν όπως και πριν το Μνημόνιο, παραμένοντας στην κατηγορία της «ιερής αγελάδας».
 
Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου