18/2/11

Τους τρομάζει το κίνημα δεν πληρώνω.

Σημάδια πανικού εμφανίζει η κυβέρνηση για το κίνημα δεν πληρώνω. Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί σηκώνουν τις μπάρες και περνούν χωρίς να πληρώσουν τα διόδια. Το κίνημα ξεκίνησε διεκδικώντας ελεύθερη μετακίνηση στο δημόσιο οδικό δίκτυο, μαζικοποιήθηκε πολύ γρήγορα ενσωματώνοντας την απαίτηση για ελεύθερες δωρεάν μετακινήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Συναντήθηκε με τις πρωτοβουλίες των γιατρών για την μη πληρωμή του χαρατσιού των 5 ευρώ και της πληρωμής των εξετάσεων.

Η εμβέλεια του κινήματος είναι τόση, που προκάλεσε τις απερίγραπτες δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, που έκανε λόγο για κίνημα «τζαμπατζήδων» και «κράτος ανομίας» Στελέχη του κινήματος, απαντώντας στον κ. Ρέππα, καταγγέλλουν απειλές και απόπειρα ποινικοποίησης του κινήματος υπογραμμίζοντας:
«Με περισσό θράσος, ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, αποκάλεσε «τζαμπατζήδες, αντικοινωνικούς και υπονομευτές» όλους εκείνους τους υποστηρικτές του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». «Ο υπουργός της κυβέρνησης που έβαλε τη χώρα στο γύψο του μνημονίου τολμάει να συκοφαντεί τους πολίτες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του τόπου!

Λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι της εξουσίας η Τραμ Α.Ε., σε ρόλο στηρίγματος του υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον "ομάδων πολιτών που παροτρύνουν το επιβατικό κοινό να μην πληρώνει εισιτήριο".Στην μηνυτήρια αναφορά της η Τραμ Α.Ε. επισημαίνει ότι "οι συγκεκριμένες ομάδες πολιτών είτε παρακινούν το επιβατικό κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια είτε χορηγούν στο επιβατικό κοινό εισιτήρια που δεν έχουν ξεπεράσει το χρονικό διάστημα της μιάμισης ώρας και το παρακινούν να τα χρησιμοποιήσει". Επίσης αναφέρει συγκεκριμένα τη δημοτική κίνηση "Μια Πόλη Ανάποδα - Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης", του συντονισμού αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης «Δωρεάν Μετακίνηση», της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη και της συλλογικότητας «Δεν Πληρώνω» Νέας Σμύρνης. Για "πολιτική δίωξη που αποδεικνύει ότι η χούντα κυβέρνησης - Ε.Ε.-ΔΝΤ είναι αδίστακτη προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική του Μνημονίου" κάνουν λόγο σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά της Τραμ Α.Ε., σε ανακοίνωσή τους, οι "Κινήσεις Πόλης για δημόσιες - δωρεάν - ποιοτικές συγκοινωνίες" και υπογραμμίζουν ότι "η επιχείρηση δικαστικών διώξεων είναι συμπλήρωμα της ποινικοποίησης της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου και της κυβερνητικής προπαγάνδας για ΄τζαμπατζήδες΄, ΄ανευθυνότητα΄ και ΄αντικοινωνική συμπεριφορά΄".

Οπωσδήποτε η επιχειρούμενη ποινικοποίηση μέσω ΚΟΚ του κινήματος κατά των διοδίων και μέσω πλημμελήματος για την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στο ίδιο νομοσχέδιο και την ίδια χρονική στιγμή δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι τη κυβέρνηση θεωρεί αντίπαλο της το κίνημα των πολιτών που αγωνίζεται για ελεύθερους δρόμους, για ελεύθερες χωρίς ΧΥΤΑ πόλεις, για δημόσιες συγκοινωνίες και δωρεάν υγεία, για δημόσια παιδεία, για τη συνολική άρνηση στην πληρωμή της κρίσης. Η σύμπραξη του κρατικού μηχανισμού και ιδιωτικού κεφαλαίου  φαίνεται να έχει κηρύξει τον πόλεμο σε ολόκληρη την κοινωνία. Με την ποινικοποίηση πιστεύουν ότι θα κάμψουν  το κίνημα δεν πληρωνω, κάνουν λάθος ομως. Αυτό που κάνουν είναι να επιταχύνουν την διαδικασία πολιτικοποίησης του.

Πηγή: http://aristerovima.gr/details.php?id=1894

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου