2/2/11

Αποδιάρθρωση του δημόσιου συστήματος Υγείας !


Οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ στο πλευρό των απεργών γιατρών!


Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών  και της κατάληψης του Υπ. Υγείας 


Να αποσυρθεί τώρα το καταστροφικό νομοσχέδιο για την υγεία!

Οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι απεργούν έως και την Παρασκευή, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία, αν ο υπουργός Υγείας δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για τις από-διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. 

Με έκτακτη απόφασή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών κήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα καλώντας τους γιατρούς σε συγκέντρωση στο υπουργείο στις 10 το πρωί. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάληψη των νοσοκομειακών γιατρών και γιατρών του ΙΚΑ στο υπουργείο Υγείας.

Στο πλευρό των απεργών γιατρών βρέθηκαν το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ! Περίπου 300 εργαζόμενο της ΕΘΕΛ με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Γιατρών ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η οικοδόμηση ενός ενιαίου ταξικού εργατικού μετώπου είναι το μέσο για την αναχαίτιση των κατεδαφιστικών πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόικα
Αντιπροσωπεία των γιατρών (γιατροί του ΙΚΑ νοσοκομειακοί γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες) συναντήθηκε  το πρωί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, στη συνέχεια με τον υφυπουργό Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο, ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, παραμένοντας στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.
 
Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο κοινή συνεδρίαση όλων των ΔΣ των ιατρικών φορέων.
Το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία , το οποίο συζητείται αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την εφαρμογή του θα δώσει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας με την περαιτέρω εμπορευματοποίησή του, την υποβάθμιση του ήδη υποβαθμισμένου επιπέδου των υπηρεσιών και την ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου,  ενώ προωθεί την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών.

Διαβάστε αναλυτικά για το τι προβλέπει το νομοσχέδιο εδώ  

Χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους  οι γιατροί  του ΙΚΑ δέχτηκαν άγρια επίθεση από  δυνάμεις των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο. 

Στα επεισόδια τραυματίστηκε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, η οποία μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
 
Οι γιατροί παρέμειναν στο υπουργείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον κ. Λοβέρδο, προκειμένου να του εκθέσουν την αντίθεσή τους σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου..
Το περιστατικό καταδίκασε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), η οποία κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει ειλικρινή διάλογο. Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδίκασε τον προπηλακισμό της κ. Ανεμοδουρά. Κάλεσε τον υπουργό Υγείας να ξεκινήσει διάλογο με τους γιατρούς και να σταματήσει η στοχοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης, ιδίως όταν αυτή έχει πυρήνα της την υπεράσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της Υγείας.

 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας, έκανε λόγο για εξωφρενική κίνηση ακραίας βαρβαρότητας, η οποία δείχνει ότι περισσότερο από ποτέ είναι επιβεβλημένη η απόσυρση του νομοσχεδίου.
 
Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε και το προεδρείο της Ενωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), το οποίο καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να απαιτήσουν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζητεί και η διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο ΣΥΝ για τη συγκέντρωση των γιατρών στο υπουργείο υγείας
02.02.2011

 
«Η μεγάλη μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας όλων των κλάδων των γιατρών της Αθήνας ανέδειξε το αίτημα για άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής αποδιαρθρώνει το ΕΣΥ, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την υγεία, υποβαθμίζει τις υπηρεσίες της και προωθεί την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών.
 

Στο αίτημα δε, των συγκεντρωμένων για άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, η απάντηση ήταν η απρόκλητη βία από τα ΜΑΤ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως εννοεί το διάλογο και τη διαβούλευση η κυβέρνηση.
 

Ο ΣΥΝ στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών και αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε όλο το λαό και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας»
 
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - Ανακοίνωση για την κατάληψη του υπουργείου Υγείας (01.02.2011)

Να αποσυρθεί το καταστροφικό νομοσχέδιο για την υγεία !
 

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση των γιατρών της Αθήνας και η κατάληψη του υπουργείου, έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το αίτημα για άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
 

Ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της τρόικας, που οδηγεί το ΕΣΥ σε πλήρη διάλυση, ενισχύει περαιτέρω την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αφήνει στο έλεος των ιδιωτών την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών και οδηγεί τελικά στην υποβάθμιση των ήδη χαμηλών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
 

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των γιατρών ενάντια στο καταστροφικό νομοσχέδιο και στηρίζει το αίτημα όλων των φορέων της υγείας για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.
 

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να συντονίσει τη δράση της μαζί με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Υγείας, για να αποκρούσουμε όλοι μαζί τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.
 

Καλούμε τα συνδικάτα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού αυτού του αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης που στόχο έχουν να βάλουν νέους φραγμούς στην πρόσβαση των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και επιβάλουν νέα χαράτσια όπως αυτά των 5 ευρώ και το πλήρωμα των εξετάσεων στα Νοσοκομεία.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ  ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)  

Μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ σε γιατρούς που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο και την
κατάληψη που επακολούθησε στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το

απόγευμα και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1.- Καταδικάζει κατά τον πλέον ρητό τρόπο την αστυνομική βία και ζητά από τον υπουργό Υγείας να δώσει αμέσως εξηγήσεις.

2.- Προκηρύσσει 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και καλεί στις 10πμ τις και τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

3.- Θεωρεί ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου που θα διαλύσει κάθε δομή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και θα εκτινάξει τις ιδιωτικές δαπάνες στα ύψη. Το νομοσχέδιο αυτό, πέραν των άλλων, καταπατά βάναυσα και την κλαδική συμφωνία που έχουν συνάψει οι νοσοκομειακοί γιατροί με την πολιτεία και διασφαλίζει προγράμματα ασφαλούς εφημέρευσης, προσλήψεις 2000 γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένο τρόπο εξέλιξης.

 

Σημειώνουμε πως αύριο, στις 1 το μεσημέρι, όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των ιατρικών φορέων θα συνεδριάσουν στο χώρο της κατάληψης και αφού εκτιμήσουν τις εξελίξεις θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία.

για την ΟΕΝΓΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Βαρνάβας

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου