4/2/11

Ραγκούσης: αύξηση ωρών εργασίας και ωράριο-λάστιχο για δημοσίους υπαλλήλους!

Στην ίδια «προκρούστεια» κλίνη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
μόνη λύση οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων!

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα εντείνεται και διευρύνεται, καθώς στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μπαίνει τώρα το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

 Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το ωράριο εργασίας  κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και να επεκτείνει τη λειτουργία ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών το απόγευμα.

Η πρώτη, απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει λοιπόν αύξηση από 37,5 σε 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Σχετικά με τη δεύτερη πρόταση, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι με αυτές τις δύο προτάσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους τούς καλεί να συμβάλλουν και αυτοί στην «εθνική» προσπάθεια που καταβάλλεται από «όλους» τους Έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ επισήμανε ότι όλα όσα συζητήθηκαν με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν καμία σχέση με το Μνημόνιο και την τρόικα, η οποία θα ενημερωθεί από τον Τύπο. 
Παραδέχτηκε δηλαδή ο μνημονιακός υπουργός ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται «βασιλικότερη του βασιλέως» στην προώθηση της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Επίσης, ο υπουργός προσπάθησε, για πολλοστή φορά, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους σχετικά με τη μισθολογική ισοπέδωση που θα επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο, λέγοντας ότι αυτό «δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο που θα άρει τις μισθολογικές αδικίες».

Δηλαδή, σύμφωνα με την οργουελική ορολογία των κυβερνητικών στελεχών, το «δίκαιο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει το άδικο «πετσόκομμα» των μισθών που ετοιμάζεται και το «σύγχρονο» για να περιγράψει την επιστροφή της μισθολογικής και εργασιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων στη δεκαετία του ’50.

Και ποιος ξέρει; Τα επόμενα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα μπορεί να είναι η επιβολή εργασίας το Σάββατο και η κατάργηση του 8ωρου στο Δημόσιο.

Πηγή: http://iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου