1/2/11

Κάτω τα χέρια από το Ε.Σ.Υ. και τις τσέπες μας!

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς διένειμαν στους πολίτες που χθες επισκέφθηκαν με προβλήματα υγείας το νοσοκομείο του Κιλκίς, το παρακάτω κείμενο.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!

Σωστή και δωρεάν ιατρική περίθαλψη δικαιούνται όλοι όσοι απευθύνονται σε δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς την παραμικρή διάκριση και εξαίρεση. Κανένα αντίτιμο για οποιαδήποτε νοσοκομειακή παροχή δεν οφείλεται από τους πολίτες. 

Μπλοκάρουμε σήμερα την καταβολή των 5 ευρώ ανά ιατρική πράξη που επιβλήθηκε άδικα και αντισυνταγματικά και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ.

Ο ελληνικός λαός έχει ήδη ακριβοπληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει μέσω φόρων και άγριας μείωσης μισθών και συντάξεων το δικαίωμά του για δωρεάν δημόσια υγεία. Δεν οφείλει καμία πρόσθετη πληρωμή, κανένα επιπλέον αντίτιμο. Η εντελώς δωρεάν δημόσια υγεία είναι βασική υποχρέωση και λόγος ύπαρξης του σύγχρονου κράτους, είναι δε επιβεβλημένη από το ελληνικό σύνταγμα το οποίο συστηματικά παραβιάζει η κυβέρνηση. 

Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει την προστασία της υγείας των πολιτών και όχι των τραπεζών. Όμως την ίδια ώρα που οι υπαίτιες για την κρίση τράπεζες προστατεύονται με κρατικές εγγυήσεις μέσω της ΕΚΤ (δηλαδή με λεφτά των λαών), την ίδια ώρα που οι μιζαδόροι, οι φοροαπαλλαγμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εργολάβοι, οι δημόσιοι καρεκλοκένταυροι και τα κάθε λογής παράσιτα απολαμβάνουν την προστασία της ελληνικής κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας διερωτάται δημόσια πού θα βρει τα λεφτά για το Ε.Σ.Υ. και προωθεί την βαθμιαία ιδιωτικοποίησή του, για να ευνοήσει ακόμα περισσότερο τους ευνοημένους και να αφήσει το λαό χωρίς δημόσιο νοσοκομείο.
Πρόκειται για ένα δημόσιο νοσοκομείο που οι κυβερνήσεις -από κοινού πλέον με την τρόικα- φρόντισαν ήδη να έχει ελλιπή στελέχωση με εργαζόμενους κακοπληρωμένους έως και απλήρωτους, με ελλείψεις φαρμάκων, υλικού, μηχανημάτων και μέσων, ενός νοσοκομείου που δεν μπορεί να καλύψει τις απαραίτητες εφημερίες, πρόκειται για ένα Ε.Σ.Υ. χωρίς πρωτοβάθμια οργάνωση που φροντίζουν να το απαξιώσουν κι άλλο ώστε να αναγκαστεί ο πολίτης να καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα.

Οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι μόνο δεν φταίνε για την κατάντια του Ε.Σ.Υ., αλλά ενώ υφίστανται την  ίδια λεηλασία των εισοδημάτων τους με όλους τους πολίτες, επιπλέον εξωθούνται σε παντελώς παράνομη, καταχρηστική και απλήρωτη υπερεργασία. Το Ε.Σ.Υ. στηρίζεται στους γιατρούς που ζουν αποκλειστικά από το πενιχρό μισθό τους και πολεμάνε το φακελάκι και τους κερδοσκόπους , στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, στους χαμηλόμισθους υπο-αμειβόμενους εργαζομένους του, και θα είχε ήδη καταρρεύσει χωρίς την ευσυνειδησία, την αυταπάρνηση και τους αγώνες  τους που δίνουν στο πλευρό των συμπολιτών τους.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας. "Λεφτά υπάρχουν", αλλά όχι στις δικές μας τσέπες, όχι στις τσέπες των μεροκαματιάρηδων του τρόμου, των συμπολιτών μας με μισθούς ή συντάξεις πείνας, των ανασφάλιστων και των ανέργων. Υπάρχουν στις τσέπες των προνομιούχων που δημιούργησαν την κρίση και που συνεχίζουν να επωφελούνται απ' αυτήν. Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση μαζί τους. Οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Υ. και οι αναξιοπαθούντες πολίτες, είμαστε στην ίδια πλευρά. 

Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αλληλεγγύη.

Το Ε.Σ.Υ. είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς
Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου