29/10/11

Ο Παύλος, ο Μανώλης και η βρωμερή διαστρέβλωση της αλήθειας από τα ΜΜE

του Γιώργου Σαρρή

Είδαμε όλοι τα πλάνα στις οθόνες.
Είδαμε συγκλονιστικές στιγμές ενός λαού εξοργισμένου για τα όσα γίνονται σε βάρος του και σε βάρος της χώρας του. 
Είδαμε μαθητές και σπουδαστές γυμνασίων και λυκείων να γυρίζουν τις πλάτες στους "επισήμους", να αλλάζουν δρόμο και να ενώνονται συγκινητικά με τους εργαζόμενους γονείς και συμπολίτες τους. Είδαμε ακόμα και  μικρά παιδάκια δημοτικών σχολείων να τολμούν να ορθώσουν το μικρό αλλά λαμπερό τους ανάστημα και να γυρίζουν το πρόσωπο στην υποταγμένη πολιτική ηγεσία που μας καταστρέφει βαδίζοντας δήθεν από θρίαμβο σε θρίαμβο στις συνόδους κορυφής της συμφοράς. 
Είδαμε απελπισμένους εργαζόμενους και ανέργους, μανάδες και πατεράδες νέων παιδιών χωρίς μέλλον που είναι μέρα με τη μέρα όλο και πιο έτοιμοι να τα παίξουν όλα για όλα για να βάλουν  τέλος σ' αυτό τον κατήφορο. 
Είδαμε τους δρόμους να γεμίζουν και να μετατρέπουν τις καθιερωμένες, στημένες παρελάσεις σε συγκλονιστικά μαζικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που ζητούσαν από την κυβέρνηση να φύγει τώρα παίρνοντας μαζί της το δουλικό μνημόνιο.

Είδαμε πανό πολιτικών κομμάτων ανακατεμένα με μαύρες σημαίες, γαλανόλευκες, αυτοσχέδια πλακάτ, πανό συνδικάτων και συλλόγων που έλεγαν με ένα τρόπο πρωτοφανή το ΟΧΙ που δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει αυτή η κυβέρνηση στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής.

Είδαμε δηλαδή ένα λαό που  επιχειρούν να του κλέψουν την αξιοπρέπεια  και την περηφάνια να στέλνει μήνυμα πως δεν θα τους ανεχτεί άλλο να καταστρέφουν ανενόχλητοι τη ζωή του. Πως θα τους σταματήσει με κάθε τρόπο και θα τους φράξει το δρόμο.

Ακόμη κι η σιωπή όταν πυκνώνει γίνεται ξαφνικά ουρλιαχτό.

Κι όμως. Στο ΜΕΓΑ είδαν άλλα ή μάλλον προσπάθησαν να μας πείσουν πως είδαν άλλα. Το ντουέτο "Παύλο μου-Μανώλη μου" στην πρώτη τους τοποθέτηση διαχείριση πληροφοριών που ονομάζουν πληροφόρηση είδαν "οργανωμένες μειοψηφίες προερχόμενες από συγκεκριμένους χώρους"...

Και αφού - αναγκασμένοι μιας και τα γεγονότα δεν κρυβόντουσαν- έδειξαν κάποια πλάνα ακόμη από τη συγκλονιστική λαϊκή διαμαρτυρία, μπήκαν στο κυρίως μενού. Ο Παύλος Τσίμας πήρε το λόγο και με το ταλέντο  που τον έκανε πλούσιο και διάσημο άρχισε με το γνωστό "αξιόπιστο" στυλ "εγώ δεν είμαι με κανέναν αλλά.. "να λέει ότι η διαμαρτυρία δεν ήταν ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια και την εξαθλίωση αλλά ήταν εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών!

Μάλιστα για να μας πείσουν οι σχολιαστές χρησιμοποίησαν και το όνομα του Γ.Δημαρά λέγοντας πως αποδοκιμάστηκε μαζί με τους άλλους στη Θεσσαλονίκη. Όταν μετά από 5 λεπτά ο Γ.Δημαράς παρενέβη στο τηλέφωνο διαψεύδοντας τους, σχεδόν του επιτέθηκαν(ο Καψής) ρωτώντας τον αν καταδικάζει την αντίδραση του λαού!
Μόνο που τα πανό που όλη η Ελλάδα είδε, δεν ήταν κενά. Ήταν τα πανό με τα συνθήματα των εργατικών συνδικάτων αλλά και συνθήματα αυτοσχέδια με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και βέβαια δεν ήταν σε καμιά περίπτωση εναντίον όλων γενικά.

Είναι καθαρό ότι τη στιγμή αυτή ο λαός νιώθει πως ασκείται επάνω του μια βία χωρίς προηγούμενο αφού βέβαια χειρότερη βία από τη φτώχεια δεν υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που βλέπουν παντού απαράδεκτες αντιδράσεις ας μας πουν τι πρέπει να κάνει ο λαός όταν ουσιαστικά του επιτίθενται αγνοώντας τον παραδειγματικά, τη στιγμή που η Δημοκρατία δεν λειτουργεί και η κυβέρνηση διαρκώς επαναλαμβάνει πως δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη του λαού.
Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις δακρύβρεχτες δηλώσεις διαφόρων περί προσβολής του θεσμού και του προσώπου ενός ανθρώπου που πολέμησε στα 15 του για την Ελλάδα έχω να πω το εξής με όλο το σεβασμό.
 
Γιατί αισθάνονται ότι προσβλήθηκε ο κ.Πρόεδρος; Προφανώς δεν φαντάζομαι πως εννοούν τον οργισμένο που τον έβρισε προδότη. Μάλλον θεωρούν προσβολή το ότι δεν έγινε η παρέλαση.
 Κι όμως θα μπορούσαν απλά  να το δουν σαν έκφραση και κατάθεση της αντίθεσης του λαού ενώπιόν του και με την ευκαιρία της παρουσίας του. Δεν καταλαβαίνω την ταύτιση Προέδρου-κυβερνητικής πολιτικής. Υποτίθεται ότι ο Πρόεδρος διατηρεί την ανεξάρτητη γνώμη του. Η όχι;

Κανένας πάντως δεν αθωώνεται από το ένδοξο παρελθόν του ειδικά όταν κρατάει με τον ή τον άλλο τρόπο στα χέρια του τύχες και ζωές ανθρώπων. Τα στερνά  τιμούν τα πρώτα κι όχι το ανάποδο λέει ο λαός. Ο στρατηγός Κατσιμήτρος που ήταν από τους πρωτεργάτες της μεγαλειώδους νίκης του Αλβανικού μετώπου ως επικεφαλής διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, κατάντησε τελικά να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Τσολάκογλου των συνεργατών των Γερμανών που εξέδιδε νόμους και εντολές που κυνηγούσαν απελπισμένους που το χειμώνα του '41 έκοβαν  δέντρα για να ζεσταθούν η να μαγειρέψουν την ανύπαρκτη τροφή τους και να σωθούν από το θάνατο. Μετά την απελευθέρωση δικάστηκε και πήγε φυλακή ως συνεργάτης των κατακτητών αφού το ενδοξότατο πράγματι παρελθόν του δεν ήταν φυσικά αρκετό να τον αθωώσει.

Τους θεσμούς λοιπόν τους εκπροσωπούν άνθρωποι και φυσικά οι άνθρωποι κρίνονται όποιοι και να είναι και όποιο κι αν είναι το παρελθόν τους.
 
Η διαστρέβλωση της αλήθειας συνεχίστηκε στον ΣΚΑΪ όπου είπαν ότι τα κόμματα καταδίκασαν τα επεισόδια εκτός του ΣΥΡΙΖΑ! Είπαν δηλαδή ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα που τάχτηκε με την πλευρά των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έριξαν τόνους δακρύων για τις ματαιώσεις των καθιερωμένων παρελάσεων. Είναι μια συκοφαντία που με ύπουλο τρόπο στρέφεται εναντίον και των 2 αριστερών κομμάτων και που εντάσσεται στην προσπάθεια να ανοίξει πόλεμος ανάμεσα τους. Ας προσεχτεί αυτό ιδιαίτερα.
 
Το ΚΚΕ δεν καταδίκασε τις λαϊκές αντιδράσεις. Ίσα-ίσα τις εκθείασε πεντακάθαρα. Είπε ακριβώς: "Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς. 

Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία"

Αυτό βέβαια μόνο καταδίκη δεν είναι. Φυσικά οι εικόνες όπως του τύπου που ορμάει και χτυπά από πίσω τον βουλευτή Τρικάλων κ.Μαγκούφη δεν εκφράζουν αυτό που έγινε σήμερα ούτε επίσης οι προσωπικές βρισιές τα αυγά και τα μπουγελώματα που μπορούν εύκολα να συκοφαντηθούν και να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ούτε επίσης οι δράσεις που ανέλαβαν ακροδεξιοί και φασιστικές ομάδες που ήταν μια ελάχιστη μειοψηφία που δεν άρεσε σε κανέναν εκτός των ιδίων. Αυτά δεν τα καταδικάζει μόνο το ΚΚΕ αλλά και όλοι οι σοβαροί προοδευτικοί άνθρωποι που νοιάζονται να καταλήξει κάπου όλη αυτή η αντίδραση.
Οι ανακοινώσεις και των 2 κομματων εδώ

Πηγή: http://giorgossarris.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου