12/10/11

Η Διεθνής της «αγανάκτησης»

Η ΟΡΓΗ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» προσπάθησαν να εισβάλουν στο Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Ουάσιγκτον. 

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της λιτότητας στις 15 Οκτωβρίου. 
Σε παγκόσμια κινητοποίηση την ίδια μέρα καλούν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει ήδη λάβει το κίνημα των «Αγανακτισμένων» το οποίο εξαπλώνεται ραγδαία τώρα και στην αμερικανική επικράτεια, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί μαζικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Το Σάββατο, μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» προσπάθησαν να εισβάλουν στο Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Ουάσιγκτον με το προσωπικό ασφαλείας να κάνει χρήση χημικού σπρέι πιπεριού για να τους διαλύσει, ενώ συνελήφθη ένας διαδηλωτής.

Στις Βρυξέλλες, περίπου 150 Ευρωπαίοι «Αγανακτισμένοι» -από τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία- έχουν ήδη κατασκηνώσει στο πάρκο Ελίζαμπεθ οργανώνοντας την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της 15ης Οκτωβρίου κατά των ευρωπαϊκών μέτρων λιτότητας.

Την ίδια ώρα, ενθαρρυμένοι από την επέκταση του κινήματος στις ΗΠΑ, οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» καλούν σε παγκόσμια κινητοποίηση το ερχόμενο Σάββατο (15 Οκτωβρίου).

Η ιστοσελίδα με την ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» παρουσιάζει μάλιστα έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για εκείνη την ημέρα σε 45 χώρες.
Από την Τανζανία έως τη Χαβάη, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, και το κίνημα «Καταλάβετε την Γουόλ Στριτ», κόκκινες κουκίδες σημειώνουν τα σημεία που αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι όλου του κόσμου».

«Είμαστε χαρούμενοι που η Ν. Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα», δήλωσε ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της πλατφόρμας «Democracia Real Ya», ο οποίος οργάνωσε τη διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα των Ισπανών «Αγανακτισμένων» και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία αλλά όλο τον κόσμο, διότι η κρίση είναι παγκόσμια».

Σε όλο και περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ, επεκτείνεται καθημερινά το κίνημα των Αμερικανών Αγανακτισμένων, υποχρεώνοντας πλέον και τον Λευκό Οίκο να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν δήλωσαν ότι κατανοούν την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του αμερικανικού λαού για την οικονομική κρίση.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στήριξη από Τσάβες

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης» τάσσεται ο Ούγκο Τσάβες, καταδικάζοντας την καταστολή των διαδηλώσεων από τις αμερικανικές αρχές. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, αν και δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σχολιάζει με τον δικό του καυστικό τρόπο τα γεγονότα. «Το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει ήδη εξαπλωθεί σε δέκα αμερικανικές πόλεις και η καταστολή είναι φρικιαστική, δεν ξέρω πόσοι από τους διαδηλωτές είναι ήδη στη φυλακή», υποστηρίζει ο 57χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας σε ομιλία του στην κρατική τηλεόραση της χώρας.

πηγή: http://www.inprecor.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου