24/10/11

Ξανά στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» της Ν. Υόρκης

Μηνύουν τους αστυνομικούς στην Αυστραλία

Στους δρόμους της Νέας Υόρκης βρέθηκαν και χθες, Σάββατο, εκατοντάδες Αμερικανοί «Αγανακτισμένοι» διαδηλώνοντας, στο πλαίσιο της εθνικής ημέρας στις ΗΠΑ «Διαμαρτυρίας για να σταματήσει η αστυνομική βαρβαρότητα». 

Την ίδια ώρα στην Αυστραλία, σε μηνύσεις προτίθενται να προχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι, κατηγορώντας την αστυνομία ότι χρησιμοποίησε υπερβολική βία την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να διώξει τον κόσμο από την κεντρική πλατεία της Μελβούρνης.

Περίπου 500 μέλη του κινήματος "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" διαδήλωσαν, μετά τις 30 συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Πλέον συμπληρώνονται έξι εβδομάδες από την πρώτη μέρα κατασκήνωσή τους στην πλατεία Ζουκότι, κοντά στη Γουόλ Στριτ, στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν.

Οι "Αγανακτισμένοι" κρατούσαν πανό που έγραφαν, "η αστυνομία προστατεύει το 1%", ενώ το σύνθημα του κινήματος είναι: "Είμαστε το 99%".
Το Occupy Wall Street διαμαρτύρεται για την αυξανόμενη οικονομική ανισότητα και τις ακρότητες που επιβάλλει το χρηματοπιστωτικό καταστημένο. 

Την ίδια ώρα, μηνυτήριες αναφορές κατά αστυνομικών δήλωσαν ότι θα καταθέσουν οι "Αγανακτισμένοι" στη Μελβούρνη, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι αρχές χρησιμοποίησαν εκτεταμένη βία την περασμένη Παρασκευή έτσι ώστε να τους απομακρύνουν από την κεντρική πλατεία της Μελβούρνης όπου και παρέμεναν με τις σκηνές τους για μια εβδομάδα. 

Παράλληλα, στο Σίδνεϊ, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη περίπου 50 ατόμων, προκειμένου να εκκενώσει την υπό κατάληψη περιοχή του Μάρτιν Πλέις.
Περίπου 400 ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν και χθες για την "απληστία" των μονοπωλίων, αν και ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, υπερασπίστηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να απομακρυνθεί ο κόσμος από την κεντρική πλατεία. Μάλιστα, χαρακτήρισε του "Αγανακτισμένους" ως ανθρώπους "λατρεύουν τους εαυτούς τους". 

πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου