20/10/11

Τρόικα για πάντα. Αποικιοκρατική επιτήρηση διαρκείας!


Σχέδιο Μέρκελ για «κούρεμα» του χρέους έναντι μόνιμης μνημονικής κηδεμονίας της Ελλάδας...
...και αντιδράσεις Σαρκοζί για το ποιος θα πληρώσει το "μάρμαρο" των "διασώσεων"

Η διάσωση του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής (23/10)

Δραματουργική συνάντηση-παρωδία ΓΑΠ-Σαμαρά υπό την πίεση του παλλαϊκού ξεσηκωμού (19-20/10)!

Η διασφάλιση της μόνιμης αποικιοκρατικής επιτήρησης της Ελλάδας σε πρώτη φάση και των υπολοίπων κρατών της ευρωπεριφέρειας σε δεύτερο πλάνο αλλά και η διάσωση του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι εκπρόσωποι των κυρίαρχων ευρωπαϊκών κύκλων στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής (23/10).
Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, επί τάπητος θα τεθεί το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και το ενδεχόμενο μόνιμης επιτήρησης των υπό ευρω - διάσωση χωρών.

Μάλιστα, αξιωματούχος των Χριστιανοδημοκρατών συνέκρινε το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για τη μόνιμη επιτήρηση με αυτό του κλιμακίου της τρόικας, αλλά με μόνιμη παρουσία στη χώρα και με αρμοδιότητα να επιβλέπει τις χώρες που έχουν λάβει χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Ταυτόχρονα, όμως, η αναδίπλωση του Βερολίνου και η στρατηγική μείωσης των προσδοκιών από την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, δείχνει ότι η συνεννόηση του γαλλο-γερμανικού άξονα απέχει πολύ από τα εξιδανικευμένα επίπεδα στα οποία ήθελαν να την παρουσιάσουν τις τελευταίες μέρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η απάντηση Σαρκοζί στις δηλώσεις Μέρκελ, καταδεικνύουν ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν αγεφύρωτες μεταξύ τους διαφορές, οι οποίες επικεντρώνονται στο ποιος θα πληρώσει τελικά το "μάρμαρο" των "διασώσεων" των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της ευρωζώνης, με τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας να εμφανίζονται αντικρουόμενα.

Μάλιστα, ο Σαρκοζί με δηλώσεις του φρόντισε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από την γραμμή πλεύσης της Γερμανικής Κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ζούμε μια άνευ προηγουμένου χρηματοοικονομική κρίση μας υποχρεώνει να λάβουμε σημαντικές, πολύ σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο και αν επιτρέψουμε την καταστροφή του τότε απειλείται με καταστροφή και η Ευρώπη. Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των διαιρέσεων στην ήπειρό μας"!

Έτσι λοιπόν, ενώ το τελευταίο διάστημα Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλος σχεδόν πανηγύριζαν ότι στην επικείμενη σύνοδο κορυφής οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου μπορούν να αλλάξουν μόνο προς το καλύτερο για τη χώρα, βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι η καινούργια συμφωνία, που είναι στα σκαριά, είναι ακόμα πιο επαχθής για τον ελληνικό λαό, μετατρέποντας τη χώρα σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο στο διηνεκές.

Την ίδια στιγμή, οι αντιδράσεις του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου, και όχι μόνο, γύρω από το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που προωθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης, έχουν μετατοπίσει το επίκεντρο της κυριακάτικης Συνόδου Κορυφής στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σε μία απέλπιδα προσπάθεια των ευρωπαϊκών ελίτ να διασώσουν τον υπό κατάρρευση ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, φορτώνοντας και πάλι τα βάρη στους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς συνεχίζουν να ξιφουλκούν μεταξύ τους για τα μάτια του κόσμου και υπό την πίεση του παλλαϊκού ξεσηκωμού στη χώρα σήμερα και αύριο.
Εγκλωβισμένοι αμφότεροι στις «ευρωπαϊκές λύσεις» δεν εγείρουν επί της ουσίας καμία αντίσταση στην αποικιοποίηση της χώρας και επιχειρούν να κρύψουν την ουσιαστική τους συναίνεση και συμφωνία γύρω από τη μνημονιακή λαίλαπα μέτρων που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και τον ελληνικό λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, πίσω από θεατρινίστικες κοκορομαχίες επικοινωνιακού τύπου.

Εν τω μεταξύ το σκηνικό τεχνητής πόλωσης που στήνουν οι δυο τους κάνει όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, με την προσφυγή στις κάλπες να είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια.

Την τελευταία εκτίμηση συμμερίζονται και έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι, σχολίαζαν πως προς την κατεύθυνση των εκλογών δείχνουν και τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.
Εκεί λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί, λαμβάνοντας, μάλλον, συνεχώς οδηγίες και εντολές, εξαπέλυσε μία γενικόλογη επίθεση κατά πάντων.
Αφού χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το για πατριδοκαπηλία, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές του προκειμένου να μην έχει διαρροές στην επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος, έστρεψε τα άσφαιρα, στην πραγματικότητα, πυρά του στους τελευταίους, ίσως, συμμάχους που του έχουν απομείνει εντός της χώρας, τους δικαστές, τις τράπεζες και τα ΜΜΕ.

Βέβαια η κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου έγινε περισσότερο για επικοινωνιακούς και ίσως προεκλογικούς λόγους παρά για λόγους ουσίας.
Άλλωστε γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, ότι αν έχει κατορθώσει να μείνει ακόμα στην εξουσία κόντρα στην παλλαϊκή οργή σε βάρος του ίδιου και της κυβέρνησης του και μπορεί να συνεχίζει τη λεηλασία του ελληνικού λαού και του τόπου, αυτό το χρωστάει εν πολλοίς στην αγαστή συνεργασία του με τους κορυφαίους εκπροσώπους της δικαστικής εξουσίας, που με πλήθος απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων ανοίγουν το δρόμο για την υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων ή βάζουν προσκόμματα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο που έχουν παίξει τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας στην προώθηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, ενώ γνωρίζει ακόμα καλύτερα, πως την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής θα δώσει για μία ακόμα φορά την ψήφο του στα σχέδια σωτηρίας τόσο των ευρωπαίων όσο και των Ελλήνων τραπεζιτών που επεξεργάζονται Βερολίνο και Παρίσι, άσχετα εάν εχθές επιχείρησε για το θεαθήναι να στραφεί εναντίον των τελευταίων, μήπως και περισώσει έστω και ένα μέρος της καταρρέουσας δημοφιλίας του.

πηγή: http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου