15/10/11

Τα νέα μαθηματικά της κυβέρνησης: καταλήψεις = παράνομες + καταχρηστικές απεργίες= περικοπές αποδοχών!

Του ΣΤΑΘΗ Ηλ. Μόσιαλος: Περικοπές αποδοχών και για τους καταληψίες στο δημόσιο!

…μετά τις σχετικές δηλώσεις Καστανίδη για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Νέα πατέντα για να κάμψουν -μάταια όμως- το φρόνημα των εργαζομένων φαίνεται να ανακάλυψαν στην κυβέρνηση! Υπό το φόβο ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν θα έχουν τέλος προανήγγειλαν περικοπές αποδοχών των εργαζομένων για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων! 

Διάχυτος είναι πλέον ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά στη διαφαινόμενη κατάρρευσή της.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου έχουν ως εξής: «Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές. 

Η παράνομη και καταχρηστική απεργία συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή τον εκκαθαριστή αποδοχών για όλες τις καταλήψεις από την έναρξή τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης δήλωσε ήδη από προχθές Πέμπτη, ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους δεν θα πληρωθούν για όσο διάστημα διαρκούν οι αποκλεισμοί και οι καταλήψεις.

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα κλιμακώσει την αντίδραση της και ότι από τη Δευτέρα θα βρίσκονται υπό κατάληψη όλα τα κτίρια των υπουργείων.

Μαζικός, ενωτικός αγώνας διαρκείας των εργαζομένων μέχρι την τελική νίκη! 
Ή αυτοί ή εμείς! 

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου