28/10/11

Στις 28 Οκτωβρίου μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις!

Τον τίτλο της ανάρτησής μας και την φωτογραφική σύνθεση πήραμε από την ιστοσελίδα που έχει το Συντονιστικό Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι με αφορμή αυτή την επέτειο είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθεί –που ήδη εκδηλώνεται με τις αποδοκιμασίες προχθές Μπεγλίτη και Μαγκριώτη- θέλοντας όμως να προσθέσουμε και κάτι άλλο.


Εδώ και δεκαετίες η αστική τάξη έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια, πρώτα με τον άκρατο εθνικοφασισμό και μετά με την πολιτική της εθνικής συμφιλίωσης, να σβήσει από τη μνήμη των εργαζόμενων, να ξαναγράψει την ιστορία εντελώς από την αρχή, για την 28η Οκτώμβρη 1940 και να αποκρύψει το πραγματικό της νόημα.


Της αστικής τάξης ήταν το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά, που ερωτοτροπούσε με τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ, η αστική τάξη ήταν αυτή που απουσίαζε επιδεικτικά από την αντίσταση, η αστική τάξη ήταν αυτή που με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές έπνιξε την αντίσταση και κέρδισε τον εμφύλιο, έκανε τη χώρα κρανίου τόπο, φτάνοντας την εγκληματική της πολιτική μέχρι τη χούντα των συνταγματαρχών.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό ήταν που συνεργάστηκε με τις δυνάμεις του Άξονα που υποδούλωσαν την Ελλάδα, είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν οργανώσεις για να πολεμήσουν μετά το ΕΑΜ και ΕΛΑΣ που αντιστάθηκαν στον κατακτητή.

πηγή: Συντονιστικό Ωρομίσθιων – Αναπληρωτών και "βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου