18/10/11

H κοινωνική έκρηξη δεν ελέγχεται – Άμεσες εξελίξεις απαιτούν από το λαό εγρήγορση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η κοινωνική έκρηξη.
 
Μια έκρηξη που ζούμε ειδικά την τελευταία εβδομάδα. Τα αποθέματα   υπομονής – αλλά και μοιρολατρίας -  φαίνεται να τελειώνουν και τα γεγονότα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Χθές μόνο, σε όλη τη χώρα οι προπηλακισμοί βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – από όσους έχουν ακόμα το κουράγιο να ξεμυτάνε – ξεπέρασαν τους δέκα. Αυγά, βρισιές, συνθήματα και ένας λαός στους δρόμους.

Στη Σύρο εδώ και 3 ημέρες οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει όλα τα δημόσια κτίρια. Μόνο τις παιδικές χαρές άφησαν. Στα Τρίκαλα στη Καλαμάτα, στη Κοζάνη, την Βέροια και όπου αλλού στρέψει κάποιος το κεφάλι του, όλα θυμίζουν εξέγερση. Τέτοια που ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει στη νεότερη ιστορία αυτού του τόπου.

Μέχρι πριν δέκα ημέρες η κυβέρνηση νόμιζε ότι, είτε με καταστολή, είτε με τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων – που έχουν και άμεσο συμφέρον από την ιδιωτικοποίηση του κράτους -  είτε ακόμα και με τις στημένες δημοσκοπήσεις , θα κράταγε λίγο ακόμα. Τόσο όσο να ολοκληρώσει το «συμβόλαιο θανάτου» που ανέλαβε σαν υποχρέωση πριν από τις εκλογές ο πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα την εξουσία. Ακόμα και εκεί βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν μονοψήφια ποσοστά και χρειάζεται να «πειραχτούν» για να γίνουν πιο "αξιόπιστες".
Εκλογές είχαμε και στους εφοριακούς, με το κυβερνών κόμμα να χάνει 30% (από 56% στο 26%) τη μνημονιακή ΝΔ να χάνει επίσης ένα 10% και την αριστερά να καρπώνεται το σύνολο των απωλειών. Από 13% σύνολο στο 40%!!.
Ενδεικτικά το ενωτικά σχήμα της αριστεράς με τον Σύριζα και ανένταχτους αριστερούς από 7,6%, ανέβηκε  στο 27%.

Στην Αθήνα δεν λειτουργεί πλέον τίποτα. Αυτό απλά σημαίνει μηδενισμό του τζίρου. Έσοδα που υπολόγιζαν και δεν θα εισπραχτούν ποτέ. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η κοινωνία είναι όλη στο δρόμο.
 Βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή στάσης, μεγάλης μερίδας του λαού, είναι η εδραίωση της πεποίθησης ότι:

Το σενάριο που ζούμε ήταν στημένο! Τίποτα δεν δικαιολογεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα.

Οικονομολόγοι που από την αρχή προέβλεψαν τη πορεία, επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
 Ο κ.Βαρουφακης, ο Ν.Μαριάς, ο Δ.Καζάκης, ο Γ.Μηλιός, και άλλοι  πέρασαν στο περιθώριο των μεγαλοκαναλιών, μόλις  δημοσιοποίησαν την αντίθεση τους, το μήνυμα όμως έστω και με καθυστέρηση έφτασε στο λαό. Έκπληκτοι οι πολίτες διαπίστωναν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, αγγίζουν αν δεν ξεπερνούν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Τα συνεχή χαράτσια, η ανεργία, η άγρια – φασιστικού τύπου – καταστολή, η φτώχεια που εξαπλώνεται, τα συνεχή ψέματα από τα κυβερνητικά στελέχη, η καταβαράθρωση του συστήματος Υγείας, αλλά και της Παιδείας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε.

Σε λίγες μέρες τίποτα δεν  θα είναι ίδιο. Οι δυνάμεις που οργάνωσαν αυτή την εκτροπή, είναι καλά προετοιμασμένες και  γι αυτό το ενδεχόμενο.

Καινούργια σενάρια θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Νέες «λύσεις» με συγκυβερνήσεις,  εθνικές σωτηρίες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες – σήμερα είχαμε την οργανωμένη παρέμβαση των τριών δελφίνων, Ραγκούση Διαμαντοπούλου Λοβέρδου – και ότι έχει στο οπλοστάσιο του το σύστημα, μαζί με τους μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες, θα προσπαθήσουν να περάσουν σαν «λύση στο αδιέξοδο».

Η βδομάδα είναι κρίσιμη. Αν στο τέλος αυτής της πορείας θα νικήσει ο λαός ή τα μεγάλα συμφέροντα, εξαρτάται από εμάς.

Πηγή: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου