19/10/11

48ωρη απεργία: βουλιάζει όλη η Ελλάδα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ!


Ολονυκτία στο σύνταγμα! Ειρηνική περικύκλωση της βουλής!


Πολιτικοποίηση των αιτημάτων: στάση πληρωμών, έξοδος από το ευρώ- σύγκρουση με την Ε.Ε. – εθνικοποίηση των τραπεζών!


11:50 Πραγματική λαοθάλασσα σχηματίζει αυτή τη στιγμή η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, έχουν γεμίσει το "πάνω" μέρος της πλατείας Συντάγματος (Αμαλίας κλπ), ενώ έχουν αρχίσει να γεμίζουν και οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία (Όθωνος κλπ).


Τη στιγμή αυτή η μαζικότατη διαδήλωση του ΠΑΜΕ ανεβαίνει ακόμα την οδό Σταδίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, στο Πεδίον του Άρεως, ήταν πραγματικά τεράστια, ενώ κόσμος πλημμυρίζει την οδό Σταδίου. Ανάλογη ήταν και η εικόνα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Έμπειροι συνδικαλιστές, τόνιζαν, πως μιλάμε ίσως για την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση της Μεταπολίτευσης!

Η αστυνομική παρουσία είναι πολύ μεγάλη ενώ έχει στηθεί και ο γνωστός "φράχτης" έξω από τα λουλουδάδικα της Βασιλίσσης Σοφίας. Μέχρι τώρα, η αστυνομία δεν έχει προβεί σε επιθετικές/προκλητικές κινήσεις, παρόλα αυτά εκδόθηκε αστυνομική διαταγή που απαγορεύει την επιβίβαση - αποβίβαση επιβατών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα & Ευαγγελισμός, με προφανή σκοπό τη δημιουργία δυσκολιών σε όσους επιθυμούν να μεταβούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.


Με την απόφαση αυτή, διαφωνούν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, όπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Αντώνης Σταματόπουλος.


Ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Ενδεικτικά το μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αριθμούσε περίπου 5.000 άτομα!

Στην Πάτρα η απεργιακή διαδήλωση προς το κτίριο της Περιφέρειας ήταν πρωτοφανής σε όγκο και παλμό, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα από τις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα.



Η διήμερη πανεργατική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μπορεί να αποβεί ιστορικός σταθμός για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της χώρας!

Είναι, μάλλον, βέβαιη η μεγάλη επιτυχία της απεργίας και βέβαιη η εργαζόμενη λαοθάλασσα που θα παραλύσει τους τόπους δουλειάς και θα κατέλθει στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσ/νίκης και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Αυτή την ώρα, όμως, ο τόπος, οι τραγικές περιστάσεις που διανύουμε και οι μείζονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, απαιτούν κάτι παραπάνω από μια πετυχημένη απεργία και μια μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Οι περιστάσεις απαιτούν κάτι περισσότερο, κάτι πιο ουσιαστικό και ποιοτικά βαθύτερο και αποτελεσματικότερο.

                                              ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Το πρώτο και κύριο είναι η συμμετοχή στην απεργία να είναι πραγματικά καθολική και ενωτική σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους δουλειάς. 

Κανένας εργαζόμενος και πουθενά δεν πρέπει να εργαστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη!

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να γίνει συντονισμένα από όλες τις αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις η προσπάθεια να «νεκρώσουν» όλοι οι χώροι δουλειάς στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ και πρώτα απ’ όλα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η απεργιακή συμμετοχή την ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ μπορεί και πρέπει να σημειώσει μια άνευ προηγουμένου ιστορική επιτυχία!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το δεύτερο και θεμελιώδες είναι η συμμετοχή στην απεργία να μεταφραστεί, ταυτόχρονα, και σε συμμετοχή στις μεγάλες συγκεντρώσεις, πορείες και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η πρόκληση για την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι όχι μόνο να μην δουλέψει κανείς και καμμία αλλά και κανείς και καμία να μην μείνει σπίτι του/της!


                                              ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η εργατική λαοθάλασσα στις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τις κινητοποιήσεις μαζί με τη συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματικού κόσμου, πρέπει να εξελιχθεί σε πρωτοφανή για τη μεταπολεμική Ελλάδα επίπεδα κοσμοπλημμύρα!

Πρέπει να αδειάσουν χώροι δουλειάς και σπίτια, και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σε όλες τις πόλεις της χώρας!

Ιδιαίτερα οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πρέπει να βουλιάξουν!


ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ", ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ"

Το τρίτο και πολύ κρίσιμο είναι να περιφρουρηθεί ο αγωνιστικός ενωτικός και κυρίως ο ειρηνικός χαρακτήρας των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τις κινητοποιήσεις οφείλουν να επαγρυπνούν για να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις από προβοκάτορες και προβοκάτσιες, που μπορεί να στήσουν πρώτα και κύρια και συνειδητά οι κρατικοί και ιδιαίτερα οι παρακρατικοί μηχανισμοί για να εξαπολύσουν χημικό πόλεμο διάλυσης.

Αυτή την ώρα τα βρώμικα σχέδια δήθεν «αντιεξουσιαστών» κρατικών προβοκατόρων και παρακρατικών πρέπει να αποκαλυφθούν και να αποτύχουν!

Αυτό απαιτεί πρώτα απ’ όλα την οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια όλων των αριστερών δυνάμεων και των συνεπών ταξικών συνδικάτων.


ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το τέταρτο είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να μη φύγουν και σκορπίσουν μετά τις πορείες, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι καλούνται να πραγματοποιήσουν ολονυκτία στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και ιδιαίτερα στην πλατεία Συντάγματος.

Η πλατεία Συντάγματος πρέπει δυο μέρες και μια νύκτα να βουλιάξει από το ειρηνικό αγωνιζόμενο πλήθος! 

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Το πέμπτο αφορά την προσπάθεια περικύκλωσης της Βουλής. Είναι ιδιαίτερα θετική η απόφαση του ΠΑΜΕ να περικυκλωθεί η Βουλή από όλες τις μεριές την Πέμπτη (20/10), μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος.

Για να προχωρήσει, όμως, και να εφαρμοστεί μια τέτοια κατεύθυνση απαιτεί να συμβάλουν πολύ αποφασιστικά, πολύ οργανωμένα και σχεδιασμένα όλες οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς. Θα γίνει επιτέλους αυτό το βήμα συντονισμού και κοινής δράσης;


ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το έκτο και σημαντικότερο. Τη διέξοδο από την κρίση δε μπορούν να τη δώσουν τα συνδικάτα μόνα τους ούτε «αυθόρμητα» οι εργαζόμενοι μπορούν να αναδείξουν τα μείζονα πολιτικά αιτήματα ανατροπής και διεξόδου.

Σήμερα, όσο ποτέ, χρειάζεται η έντονη, σωστή, ουσιαστική και βαθιά πολιτικοποίηση των διήμερων απεργιακών αγώνων και κινητοποιήσεων.

Αγώνες σε τόσο κρίσιμη φάση, με τέτοια έκταση και με τέτοια σφοδρή σύγκρουση δυνάμεων δεν μπορεί να παραμείνουν σε ένα συνδικαλιστικό επίπεδο ή σε ένα χαώδη, κατακερματισμένο προσανατολισμό χωρίς κοινούς πολιτικούς παρονομαστές και στόχους που να ενώνουν, να ενοποιούν και να δίνουν πολιτική προοπτική.


Σήμερα, όσο ποτέ, οφείλουν όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστ ικής Αριστεράς να κάνουν μεγάλα βήματα για να αναδειχτούν, να προβληθούν και να διεκδικηθούν μέσα από τη διήμερη απεργία κοινοί πολιτικοί στόχοι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΔΙΕΞΟΔΟΥ!

Πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου