29/10/11

Παρελάσεις: Νέο λαϊκό ''ΟΧΙ''! Δεν πάει άλλο!

Προκαλεί οΓ. Παπανδρέου μιλώντας για απόπειρα εκτροπής από τους δημοκρατικούς θεσμούς!

Το νέο λαϊκό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου αποκτά κρίσιμη πολιτική σημασία.  

Ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο, με αφορμή την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θες/νίκη, για απόπειρα εκτροπής από τους δημοκρατικούς θεσμούς, προκαλεί τούτη την ιστορική μέρα τον ελληνικό λαό!.
Γιατί η αντιδημοκρατική εκτροπή έχει συντελεστεί εδώ και καιρό, συνεχίζεται και κλιμακώνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του με τα πραξικοπηματικά μνημόνια και τη νέα «κατοχή»!


Η μαζική λαϊκή διαμαρτυρία που εκφράστηκε αυθόρμητα και ειρηνικά σε όλες, σχεδόν, τις παρελάσεις της χώρας, αντιπροσωπεύει ένα νέο μεγάλο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού απέναντι στον εξανδραποδισμό!
Δεν ήταν η λαϊκή διαμαρτυρία «κατευθυνόμενη» ούτε «χειραγωγούμενη», όπως θέλουν να εμφανίσουν η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά αυθεντική, πρωτότυπη, γνήσια, θετική και μεγάλη.
Δεν ήταν, επίσης, οι λαϊκές διαμαρτυρίες που ματαίωσαν ή διέκοψαν τις παρελάσεις αλλά οι αρχές, που βρήκαν αφορμή από τις αυθόρμητες εκδηλώσεις των πολιτών για να ματαιώσουν ή να σταματήσουν τη διαδικασία.
Οι απαράδεκτες, αυταρχικές και στρεβλωτικές αντιδράσεις απέναντι στις λαϊκές εκδηλώσεις του αστικού πολιτικού κόσμου αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζουν πανικό, εξουσιομανία και άκρως επικίνδυνη νοοτροπία.

Διότι το μήνυμα που εκπέμπει είναι ένα:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Δεν μπορεί η κυβέρνηση τη μία μέρα, στις 27 Οκτώβρη, να λέει «ΝΑΙ» από τις Βρυξέλλες στη νέα «ΚΑΤΟΧΗ» και την 28η Οκτώβρη να «τιμά», υποτίθεται, το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού το 1940!

Αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται μια νέα προοδευτική πορεία.
Μια νέα πορεία, όμως, χωρίς τρόικα και μνημόνια, δεν είναι συμβατή με την αποπληρωμή του χρέους και τη θηλιά των κατευθύνσεων της ΕΕ!
Για να διώξουμε τρόικα και μνημόνια, όπως ζητούσαν οι πολίτες στις παρελάσεις, πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών επί του άδικου και μη βιώσιμου χρέους και στην έξοδο από το ευρώ, ως πρώτο βήμα μιας συνολικής σύγκρουσης με την ΕΕ.

Το σύγχρονο «ΟΧΙ» είναι πρώτα απ’ όλα ΟΧΙ στο χρέος, όχι στην κυβέρνηση, όχι στο αστικό κατεστημένο και όχι στην ευρώ-κηδεμονία, ως προϋποθέσεις ενός μεγάλου ΝΑΙ στην προοδευτική ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας!

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου