21/10/11

Έκτη δόση με αποικιοκρατική κατοχή!

Κωμωδία: δεν τα βρίσκουν και θα ξανακάνουν σύνοδο κορυφής μέχρι την Τετάρτη (26/10) - τριγμοί στο γερμανογαλλικό άξονα!

Αμεση εκταμίευση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος εισηγείται η τρόικα

Ντελόρ: «οι πρακτικές του ΔΝΤ πεθαίνουν τον ασθενή (Ελλάδα) αναρρώνοντας»!

Άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος εισηγείται το κλιμάκιο της τρόικας που ολοκλήρωσε την αξιολόγηση του

Κραδαίνοντας τον μπαμπούλα της «χρεοκοπίας» οι εκπρόσωποι των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ζητούν την άμεση απόδοση των 8 δις. στη χώρα μας, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει την πειθάρχηση της κυβέρνησης στα αποικιοκρατικά τους σχέδια για υπαγωγή της Ελλάδας σε μνημονιακή κηδεμονία μακράς διάρκειας.


Η βιασύνη των πιστωτών μας να μας «σώσουν» εκπορεύεται από το άγχος που τους έχει καταβάλει προκειμένου να ανακόψουν την πορεία κατάρρευσης της παρακμάζουσας ευρωζώνης, καθώς άπαντες, εντός των κυρίαρχων ευρωπαϊκών κύκλων, φοβούνται το ντόμινο των εξελίξεων που θα επιφέρει ενδεχόμενη αθέτηση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας και για τις υπόλοιπες βαριά ασθενείς οικονομίες της ΟΝΕ.
Σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να αναφέρει η πλήρης έκθεση της τρόικας που θα δημοσιευτεί αύριο, θεωρείται βέβαιο πως  το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νέα πακέτα βάρβαρων μέτρων λιτότητας και φοροεπιδρομής για τα επόμενα έτη, τα οποία έχει ήδη έτοιμα, όπως σημειώνουν οι τροϊκανοί.

ΝΕΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΑΞΟΝΑ!

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΟΝΕ αναμένουν να δουν τις αποφάσεις του γερμανογαλλικού άξονα προκειμένου να τις επικυρώσουν, ωστόσο όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή πολλά πράγματα είναι στον αέρα ενόψει της επερχόμενης Συνόδου.

Τα πράγματα έφτασαν στο εξής κωμικό σημείο: Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Σύνοδος Κορυφής, (υπήρχαν αρχικά σκέψεις αναβολής της), και μέχρι την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Ν. Σαρκοζί.
Η σύγκρουση συμφερόντων Βερολίνου και Παρισιού αναφορικά με το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των «διασώσεων» εξακολουθεί να δημιουργεί τριγμούς στον γαλλογερμανικό άξονα, ρευστοποιώντας την κατάσταση.

Όλο αυτό το σκηνικό φέρνει στο προσκήνιο τις αντιφάσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές ελίτ, εντείνοντας τα σημάδια πολιτικής αποσύνθεσης της ευρωζώνης, ενώ την ίδια ώρα βλέπουμε να βρίσκεται σε εξέλιξη και μια προσπάθεια να μεταθέσει ο καθένας τις ευθύνες του στα άλλα μέρη.

Ενδεικτικές του παραπάνω κλίματος είναι τόσο οι δηλώσεις του Ν. Σαρκοζί και του Γάλλου πρωθυπουργού Φ. Φιγιόν που πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών στη γερμανική πλευρά, όσο και του παλαιού επικεφαλής της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ.
Ο τελευταίος, αν και αναγνωρίζει ότι η πολιτική που ασκείται για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι λάθος, εντούτοις, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες στο ΔΝΤ.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «βλέπουμε μια επιστροφή των παλαιών πρακτικών του ΔΝΤ, δηλαδή να μαθαίνουμε στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να πεθαίνουν αναρρώνοντας. Πως μπορεί να ζητούν από μια χώρα που το ΑΕΠ της έχει υποχωρήσει 10 μονάδες μέσα σε τρία χρόνια να μειώσει το έλλειμμα; Πως ζητούν από την Ελλάδα να προχωρήσει αμέσως σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και όταν καιροφυλακτούν τα «αρπακτικά» των αγορών»;

Τέλος στο μαρτύριο της δόσης! άρνηση της έκτης δόσης-στάση πληρωμών η μόνη διέξοδος για τη χώρα!
ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ όχι μόνο δε δείχνουν διάθεση να αλλάξουν την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά κάθε μέρα που περνάει καταφεύγουν σε ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα βυθίζοντας τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και στέλνοντας τον ελληνικό λαό στην άβυσσο.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναλύσει, οποιαδήποτε προοπτική για τη χώρα και τον ελληνικό λαό μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από την άρνηση της 6ης δόσης, τη στάση πληρωμών, την έξοδο από τον ασφυκτικό κορσέ της ευρωζώνης και την πλήρη ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες, μονεταριστικές πολιτικές της ΕΕ.
Η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο της δόσης που βιώνει εδώ και ενάμιση χρόνο η ελληνική κοινωνία και το οποίο συνοδεύεται από ολοένα και πιο επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους, την ώρα που η χώρα έχει απεμπολήσει, σχεδόν, κάθε κυριαρχικό της δικαίωμα, μετατρεπόμενη σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο.

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου