28/10/11

Ο λαός ξαναείπε ΟΧΙ


Σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδα σήμερα ακούστηκε ένα μυριόστομο «ΟΧΙ» στην πολιτική της κυβέρνησης που εξαθλιώνει τεράστιες μάζες των λαϊκών στρωμάτων που μας οδηγεί στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη χιλιάδες πολίτες και με αφορμή την επέτειο της 28 Οκτώβρη, βγήκαν στους δρόμους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΓΑΠ και τους κολαούζους της. Το βίντεο που παραθέτουμε, απ’ την τηλεόραση του Mega, μας δίνει μια μικρή γεύση στα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα. Εχουμε μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη στα μάτια του λαού που όμως επιμένει με νύχια και με .. ΜΑΤ να κρατιέται στην εξουσία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο που έχει αναλάβει ναι να οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην παντελή φτώχια και εξαθλίωση.




Να ξαναπούμε ΟΧΙ!
Όχι Ταξικό και Ανατρεπτικό 28η Οκτωβρίου 

Και αυτή τη φορά κοσμείται από τα πανηγύρια των επιχειρηματιών, των κυβερνητικών στελεχών, των κοινοβουλευτικών συμμάχων, των κρατικών μηχανισμών, για τη «διάσωση της χώρας». Κοσμείται από τις δηλώσεις Παπανδρέου «.πετύχαμε τους στόχους μας»! Χρηματιστήριο και τραπεζικές μετοχές απογειώνονται ενώ ο λαός μας βουλιάζει στα χαράτσια, στην εφεδρεία=ανεργία, στην απόγνωση.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τους υπόλοιπους επίδοξους διαχειριστές, με την κρίσιμη στήριξη των μηχανισμών ασφαλείας και καταστολής, έπραξε το μόνο που θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως «εθνικό καθήκον»: Διέσωσε τη βαρβαρότητα της «εθνικής ενότητας» των εκμεταλλευτών μας, τσακίζοντας, είτε με την απειλή πολέμου και την καταστολή είτε με τα μέτρα που σαρώνουν δικαιώματα αιώνων, τον εσωτερικό εχθρό - εργαζόμενο (και άνεργο) λαό. Διέσωσε (προσωρινά) τη θέση του ελληνικού κεφαλαίου στο διεθνή καταμερισμό. Έδωσε αυτό τον εχθρό-λαό, σαν αναλώσιμο κρέας για τη διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των σχεδίων της τρόικα και του ΔΝΤ, για τους πραγματικούς «εταίρους» - τα πολυεθνικά και εθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια, τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους - για τη διάσωση της «πατρίδας» του κεφαλαίου. Δεν έχουμε να μοιραστούμε καμιά ενότητα - εθνική ή κοινωνική - με αυτούς που σπέρνουν πείνα, φτώχεια και καταστολή για να θερίσουν συμφωνίες, πολέμους, εκμετάλλευση και κέρδη. Δεν έχουμε να μοιραστούμε καμιά «χαρά» για τις παρελάσεις, βιτρίνα του εθνικισμού, του ρατσισμού, της εκμετάλλευσης και του μιλιταρισμού.

Εμείς βιώνουμε τον τραμπουκισμό της «εθνικής κυριαρχίας», που μετατρέπει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και τους φαντάρους, σε καύσιμη ύλη για τα επιθετικά δόγματα του ελληνικού κεφαλαίου και του ελληνικού κράτους. Θύματα είμαστε πάντα εμείς και κυρίως εμείς. Γι' αυτό λοιπόν, έχουμε μόνο να μοιραστούμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον πόλεμο μαζί με το πιο μαχητικό κομμάτι του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, της νεολαίας και των εκμεταλλευόμενων. Ένας αγώνας εργατικός, διεθνιστικός που μας θέλει στο ίδιο μετερίζι με τους μετανάστες, τους εργαζόμενους σε Τουρκία-Κύπρο-Μ.Ανατολή-Βαλκάνια.

Απέναντι στην εθνική ενότητα των «από πάνω», απάντηση θα είναι ο νέος επαναστατικός διεθνισμός των «από κάτω» Ενάντια στη βάρβαρη Κατοχή του παρόντος και μέλλοντος των εργαζομένων από τις απαιτήσεις των εργοδοτών για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» όπως ονομάζουν την επιβολή του Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα που θα πυροδοτήσει τους νέους γύρους καπιταλιστικής κερδοφορίας. Την Κατοχή της σκέψης, της πράξης και των ονείρων της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, με ακραίες κατασταλτικές μεθόδους και με την χρήση του στρατού εναντίον του εσωτερικού εχθρού, του Έθνους των Εργαζομένων.

Θα τους μάθουμε πως όποιος σπέρνει πείνα, καταπίεση και πόλεμο Θα θερίσει οργή, εξεγέρσεις, ανατροπή κι επαναστάσεις Μαχητικό εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό Ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ κι εργοδοτών Να μπλοκάρουμε τους εξοπλισμούς.

Απαιτώντας την έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.             6932955437       diktiospartakos,blogspot.com

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου