21/9/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ για τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, 26/9: Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες


ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤO NEΩΡΙΟ ΣΤΟ ΙΚΑ 10:30
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.

Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας.

Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, το Νεώριο, οι οικοδομές, οι Δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία, να κλείσουν τα μαγαζιά, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας.
Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ

Προχωρούν σε πακέτο περικοπών μισθών και συντάξεων ακόμη 11,5 Δις και ριζικές ανατροπές, όπως:

·      Καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεροκάματα Βουλγαρίας και Αλβανίας για όλους, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια ΕΟΖ.
·      Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων διαμέσου της εφεδρείας, αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με διακηρυγμένο στόχο την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού. Οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές στο «σπάταλο δημόσιο» μεταφράζονται για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και σε σχολεία υποχρηματοδοτούμενα, με εκπαιδευτικούς που θα σιτίζονται από την καραβάνα της κρατικής φιλανθρωπίας.
·      Πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βάρδιων με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με προγράμματα ενοικίασης εργαζομένων και συμβάσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Η σταθερή απασχόληση μετατρέπεται από δικαίωμα, σε αναχρονισμό του παρελθόντος.
·      Μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η σύνταξη στα 67, η μείωση των συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης. Περικοπή ή και κατάργηση του εφάπαξ με ενδεχόμενη αναδρομική ισχύ σε όσους ήδη το έχουν πάρει. Στην ουσία οδηγούμαστε στην πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
·      Κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

Χρόνια τώρα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αφοπλίζουν και αδυνατίζουν τα συνδικάτα στο όνομα του εφικτού. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι με κοινωνικό διάλογο θα λυθούν τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Ακόμα και σήμερα πιστοί στην «ανταγωνιστικότητα» και την Ε.Ε. συζητούν τρόπους και «μείγματα» πολιτικής που καθιστούν συνυπεύθυνους στην κρίση τους εργαζόμενους. Το μέγεθος της επίθεσης απαιτεί, ένα ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση του κόσμου της εργασίας, στον πρωτοβάθμιο συντονισμό και στις επιτροπές αγώνα με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και στρατηγική. Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή των πολιτικών κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ.

Για κανένα χρέος δεν είναι συνυπεύθυνος ο εργαζόμενος.
Για κανένα τμήμα μικρό ή μεγάλο δεν πρέπει να πληρώσει ο Λαός

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ, 
ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ –ΡΗΞΗ -ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

πηγή: kokkinostupos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου