10/9/12

Ξεσηκωμός!

Εργασιακός μεσαίωνας
και κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου
Ξεσηκωμός!

Δήλωση των εκπροσώπων των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ στο Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε. και ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

Η κυβέρνηση -εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση- κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Βασικός στόχος του Υπουργείου είναι οι εξοντωτικές περικοπές, η επιδείνωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η ολοκληρωτική επίθεση στους εκπαιδευτικούς.

Το νέο πακέτο μέτρων προβλέπει δραματικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, νέες σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολείων [κυρίως στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση], παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας, νέες περικοπές στους μισθούς [παρά τις δραματικές μειώσεις που ήδη έχουμε υποστεί πάνω από 40% και τη μείωση του μισθού των πρωτοδιόριστων στα επίπεδα των 600 ευρώ] και αύξηση του ωραρίου εργασίας [δημοσιεύματα αναφέρονται σε αύξηση του ωραρίου στη ΔΕ κατά τρεις ώρες].
Ο ίδιος ο Υπουργός ...απομόρφωσης δηλώνει ότι η δωρεάν παιδεία έχει μετατραπεί «σε μια ακριβοπληρωμένη σπατάλη σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου» (Ελεύθερος Τύπος, 9 – 9 – 2012). Για τους … τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός θεωρούνται άχρηστες δαπάνες ή καλύτερα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Με γρήγορους ρυθμούς, ταυτόχρονα, στο Υπουργείο ετοιμάζουν τα σχέδια αξιολόγησης με στόχο την εργασιακή ομηρεία, την απόλυση-εφεδρεία, τη μισθολογική καθήλωση, την ιδεολογική χειραγώγηση και την ταξική κατηγοριοποίηση-κλείσιμο των σχολείων. Θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από τον ένα νομό στον άλλο, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει ένα ευέλικτο, αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση η συνδικαλιστική ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. ουσιαστικά σιωπά, αφήνοντας να χάνεται πολύτιμός χρόνος, χωρίς να προετοιμάζει την αντίσταση των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που υποχρέωση όλων μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός ισχυρού εκπαιδευτικού, πανεργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.

Άμεσα πρέπει να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ και Γ.Σ. Προέδρων, με εκλογή επιτροπών αγώνα, σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας της πρωτοβάθμιας, με άλλες Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με γονείς και μαθητές, και να αποφασίσουμε αγώνα διαρκείας, με απεργίες-καταλήψεις-διαδηλώσεις-μπλακ άουτ στο δημόσιο, κήρυξη πανεθνικής απεργίας κλπ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ! Ή θα συνεχιστεί ο αργός μας θάνατος ή θα συστρατευθούμε σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε κάθε τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία.

Αγγελική Φατούρου, μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε
Γιώργος Καββαδίας, μέλος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.

πηγή: "βαθύ κόκκινο"
πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου