10/9/12

Τραυματίες και φωτιές από δακρυγόνα στις Σκουριές για τη μάχη του Χρυσού

Έντονες συγκρούσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών.


Έπειτα από συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει, έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών ενώ φωτιές που έχουν ανάψει από τη ρίψη δακρυγόνων έχουν σπεύσει να σβήσουν οι διαδηλωτές.

Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και σήμερα στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Χρυσού της περιοχής της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει το άνοιγμα του ορυχείου θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ότι πιθανά κέρδη στους κατοίκους.
Από το πρωί κόσμος έφτανε στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές καταφθάνανε από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το μεσημέρι για το βουνό κι έφτασαν στο σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα των εργασιών εξόρυξης. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πλαστική σφαίρα.

Από το πρωί βρίσκονταν πολλοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Ιερισσού, κάτοικοι της περιοχής, επιτροπές κατοίκων από όλη την Ελλάδα και την επιτροπή αλληλεγγύης από Αθήνα. Πολλά ξένα δίκτυα καλύπτουν το γεγονός.

Νωρίτερα, πέρασε από το μπλόκο το λεωφορείο της Νεολαίας Συνασπισμού, αφού έγινε έλεγχος στο χώρο των αποσκευών ενώ οι αστυνομικοί αναμένεται να σταματήσουν άλλα δύο λεωφορεία που ακολουθούν.

Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου