28/9/12

Δημόσια υγεία: Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη


του Λεωνίδα Παπαδόπουλου

Ο δήμιος της δημόσιας υγείας Λυκουρέντζος θερίζει ότι είχε σπείρει ο μακελάρης και πρωτοπαλίκαρο της τρόικα, Λοβέρδος, μαζί με τα τσιράκια του.

Καταδικάζουν ένα εκατομμύριο κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, υποβαθμίζοντας και κλείνοντας τις εφημερίες από τα νοσοκομεία της περιοχής των Πατησίων.
Εδώ και αρκετούς μήνες (σ.σ από τον περασμένο Απρίλιο) έκλεισαν τη μεγάλη εφημερία του Γ.Ν. Πατησίων και μέσα στον Σεπτέμβρη με ένα φιρμάνι βάλανε λουκέτο στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ στα Πατήσια.

Ως αποτέλεσμα, η εφημεριακή κάλυψη μιας περιοχής 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Αθήνας και πολλών γειτονικών δήμων, μειώνεται χρονικά από 75% που ήταν πριν 1 χρόνο, στο 25% αφού θα εφημερεύει στην ευρύτερη περιοχή μόνο κάθε 4 ημέρες το ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο («Αγία Όλγα») μαζί με την Παμμακάριστο!
Επίσης, επισημαίναμε επανειλημμένως τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων που έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε πραγματικά οριακό σημείο.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τον πρόσφατο νόμο Λοβέρδου - από τους εφαρμοστικούς του νέου Μνημονίου (ν.4052/1-3-2012), που καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελέσουν 80 πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με 80 ενιαίους οργανισμούς, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους χτυπά η καμπάνα.

Η απόφαση της κυβέρνησης της τρόικα είναι ειλημμένη και υποδεικνύει τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του ελληνικού λαού, δεδομένου ότι δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να "παρέχει" χρήματα για συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Προτιμά τα χρήματα αυτά, που προήλθαν από το αίμα του λαού, να τα χαρίζει απλόχερα στους τραπεζίτες προκειμένου να "σωθεί ο τόπος".
Η γενοκτονία αυτή έχει ως απαρχή τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την έναρξη του δόγματος ο έχων επιβιώνει ο μη έχων αποβιώνει.

Εμείς τους απαντάμε ξεκάθαρα ότι δε θα τους περάσει!
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων βρισκόμαστε σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το προηγούμενο καλοκαίρι και έχουμε αποφασίσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, τις συλλογικότητες και το Κίνημα Δεν Πληρώνω να ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας για να μην επιτρέψουμε στα αρπακτικά την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας!

Ήδη η τελευταία μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή των Πατησίων, με αφορμή το κλείσιμο του 7ου θεραπευτηρίου, ταρακούνησε τους κρατούντες και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία από την υγεία αλλά και κάθε εργασιακό χώρο, λαïκές συνελεύσεις και κινήματα πολιτών, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και οργανώσεις που μάχονται ενάντια στο Μνημόνιο να πλαισιώσουν τον αγώνα μας.
Ζητάμε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ της οποίας η ηγεσία κινείται σαφώς σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση και ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσει και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι τώρα είναι νεροκουβαλητής των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Απευθυνόμαστε σε δημοσιογράφους που πιστεύουν στην ανάγκη να σωθεί ότι απόμεινε από το ΕΣΥ, για να προβάλουν τις κινητοποιήσεις μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα όπως έχουμε ξαναπεί, ότι δεν περιμένουμε τίποτα από Υπουργούς, Υφυπουργούς, ΥΠΕάρχες, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές κλπ.
Άλλωστε από τις μέχρι τώρα επαφές της Διοίκησης του Σωματείου μας με τέτοια υποκείμενα (Λυκουρέντζο, Λοβέρδο, Μπόλαρη, Βαρτζόπουλο, Μουσιώνη, Συγγελάκη κλπ), μόνο κοροϊδίες τελικά εισπράξαμε. Ελπίζω να τελείωσαν οι αυταπάτες για όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους.
Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να δώσει τη λύση!

Με το Λυκουρέντζο και τη συμμορία του, ο μόνος «διάλογος» που μπορεί να γίνει είναι στους δρόμους.

Να γίνει το κάθε νοσοκομείο, που κλείνει ή υποβαθμίζεται, ένα κέντρο αγώνα!
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω 

πηγή: ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου