23/9/12

Μεγάλη πανεργατική απεργία σεισμός (26/9)!

Στόχος: να ακυρωθεί το μνημονιακό πακέτο! Να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό!

Οι εργαζόμενοι να την πάρουν στα χέρια τους και να την μετατρέψουν σε παλλαϊκή εξέγερση!
Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία αποφασίσθηκε για τις 26/9 και κλιμάκωσή της, τις ημέρες που θα συζητείται το μνημονιακό πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από την εργατική-λαϊκή κατακραυγή και μετά τις πολύ μεγάλες πιέσεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς (Αυτόνομη Παρέμβαση, ΠΑΜΕ, Αριστερές Συσπειρώσεις), που με συνεχείς παρεμβάσεις της και κατάθεση υπογραφών εκατοντάδων συνδικαλιστών, ζητούσε τη σύγκλιση των οργάνων και την κήρυξη κλιμακούμενων Πανελλαδικών-Πανεργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων (των 11,9 δισ. και όσο πάει...) που κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.


Συνδικαλιστές στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, αντί να απολογηθούν στους εργαζόμενους και στους ανέργους για την απαράδεκτη, συμβιβαστική και παραλυτική στάση τους απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές τρόικας, κυβέρνησης και ΣΕΒ, επιδόθηκαν, σε μια προσπάθεια ευτελούς αντιπερισπασμού, τις τελευταίες ημέρες και με περισσή θρασύτητα, σε μπαράζ επιθέσεων ενάντια στους συνδικαλιστές της Αριστεράς, οι οποίες τους εξέθεσαν ακόμα περισσότερο στα μάτια της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού!

Η 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία και οι εργατικές κινητοποιήσεις που θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το εργατικό κίνημα, μπορούν και πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους και να επιταχύνουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, οδηγώντας στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη πολιτική που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πάρουν την υπόθεση της Πανελλαδικής-Πανεργατικής απεργίας στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας πριν απ' όλα την συσπείρωση, την αγωνιστικότητα και ενότητά τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει με την μαζική και μαχητική τους συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία και στις άλλες κινητοποιήσεις, να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και να διαμορφώσουν ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματος του σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!

Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος, να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζομένων με την συνεργασία και την κοινή τους δράση, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα μας, με μια αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ένα κοινό προωθημένο ριζοσπαστικό πρόγραμμα και στους αγώνες του λαού!

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου