14/9/12

Σε κατάληψη διαρκείας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από Σήμερα

Ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Γ.Σ του Μεσολογγίου 

Συμπολίτη – συμπολίτισσα,

Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γ. Νοσοκομείο Μεσολογγίου έτσι ώστε  όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Α. Ελλείψεις προσωπικού…

Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού  (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.
Κλινικές που δουλεύουν με 2 γιατρούς και μένουν τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα ακάλυπτες. Κλινικές που είναι κλειστές( όπως η Παιδιατρική ), και κλινικές οι οποίες κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα (όπως η Παθολογική) να μείνουν χωρίς γιατρούς , γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν είναι μόνιμοι και είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας.
Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που είναι ένα άτομο σε κάθε βάρδια καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικών δικαιωμάτων και εργατικού δικαίου προσπαθώντας να διατηρήσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς.
Στα παραπάνω προσθέστε και τις μετακινήσεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες.

Β. Ελλείψεις υλικών

· Σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης  (συσκευές ορού,  σεντόνια , σύριγγες , μάσκες οξυγόνου, ουροσυλλέκτες κλπ.)
· Αναλώσιμο υλικό (ποτήρια μιας χρήσεως ,χαρτί υγείας, κλπ) που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ακόμα και την πορτοκαλάδα που χρειάζεται ο αιμοδότης την παρέχει ο εργαζόμενος με προσωπικά του έξοδα.

Γ. Οργανισμός 

Ο οργανισμός του Νοσοκομείου που «βρίσκεται στον αέρα» χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του  προσωπικού και αφήνει  Κλινικές  όπως η Ορθοπεδική κλινική εκτός.
Όλο αυτό συνδέεται άμεσα με την κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου και την συγχώνευση του σε ένα οργανισμό από τις αρχές του νέου έτους με το Νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου.

Δ. Απλήρωτη εργασία

Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τις αρχές του έτους  για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτικό  προσωπικό χωρίς να εφημερεύουν (π.χ. αναισθησιολόγος , χειρούργος , ορθοπεδικός ) όταν υπάρχει ανάγκη  (τροχαία , σοβαροί τραυματισμοί ) σπεύδουν  στο Νοσοκομείο να βοηθήσουν.                                                               

Πληρώνεις  όμως τα χαράτσια των πέντε ευρώ και καλείσαι να επισκεφτείς άλλα νοσοκομεία ή και ιδιωτικά κέντρα μιας και το νοσοκομείο μας δεν είναι πλήρως επανδρωμένο.

Μία σειρά από υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια, κουζίνες, μισθοδοσία έχουν δοθεί σε ιδιώτες με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχαμε αν λειτουργούσαν με μόνιμο προσωπικό.

Τα Κέντρα υγείας υπολειτουργούν επειδή δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Όλα αυτά λοιπόν σήμερα κάνουν επιτακτική την ανάγκη και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας, από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας  που να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας τις οποίες ήδη άλλωστε έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας.
Προχωράμε σε κινητοποιήσεις οι οποίες σκοπό έχουν όχι την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά την ανάδειξη των παραπάνω προβλημάτων.

Σας καλούμε από την Δευτέρα  17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχετε στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πηγή: βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου