25/9/12

Ή θα υπομένουμε τον αργό μας θάνατο ή θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε!


ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ  26  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
 
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Το ζήτημα πια έχει τεθεί:  Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε

ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο απέναντί τους»

Η πολιτική της τρικομματικής  κυβέρνησης εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο και απειλεί να καταδικάσει το λαό σε αργό θάνατο, ξεπουλώντας και την ίδια τη χώρα. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση, τους εργαζόμενους στο δημόσιο σε μαζικές απολύσεις, τους δημόσιους κοινωφελείς οργανισμούς στο ξεπούλημα, τη χώρα στο δουλοπρεπές τρίτο μνημόνιο. 

Είναι φανερό ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Η επίθεση έχει βάθος χρόνου, μέχρι να φυσήξει ούριος άνεμος για πιο υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου. Παράλληλα  όλο και πιο έντονα δηλώνεται ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), που θα σημάνει και τη μετατροπή της χώρας σε «μπανανία», δηλαδή χώρα - προτεκτοράτο με υποθηκευμένη και λεηλατημένη τη δημόσια περιουσία και τον πλούτο, εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με συντάξεις-φιλοδώρημα και ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η κυβέρνηση -εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση- κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Θέλουν τον εκπαιδευτικό - λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο φτωχό και εξαθλιωμένο που θα προετοιμάζει ένα ευέλικτο, αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό.

Υπάρχει, λοιπόν, ελπίδα; Η ελπίδα βρίσκεται στους κοινωνικούς αγώνες που αποτελούν την ατμομηχανή της ιστορικής εξέλιξης. Αρκεί όλοι μας να βρούμε το σθένος και να ορθώσουμε το ανάστημά μας, παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρείας. Οι ελεγχόμενες από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν καθηλώσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε ρόλο παθητικού θεατή της κυβερνητικής επίθεσης. Η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος αποτελεί προϋπόθεση για την σωτηρία του λαού. 

Σήμερα, για να είναι χρήσιμο το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί αποφασιστικά με τις κυρίαρχες πολιτικές και να ενώνει τους εργαζόμενους, ξεπερνώντας τόσο μικροπαραταξιακές λογικές και κομματικές περιχαρακώσεις, όσο και τις κυβερνητικές προσπάθειες διαίρεσης του κόσμου της δουλειάς.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε: Να μην πάμε ατομικά και χωριστά! Να μην υποκύψουμε στο «δε γίνεται τίποτα».

Τι πρέπει να κάνουμε: Να παλέψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, με Οργάνωση - Συντονισμό – Κοινή δράση. Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και κλιμάκωση των αγώνων, για την ανάπτυξη ενός παλλαϊκού μετώπου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η μάχη θα έχει βάθος και διάρκεια. Δεν μπορεί να κερδηθεί με κατακερματισμένες απεργίες, αλλά με απεργιακή καταιγίδα πανεκπαιδευτική -πανεργατική- παλλαϊκή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ζωή μας πια είναι ένας ΠΟΛΕΜΟΣ και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παρακάμψουμε τη σύγκρουση με τον αντίπαλο.

Ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα είναι η επιτυχία της 24ωρης ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 26 Σεπτέμβρη. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα, ώστε να συμβάλουμε  στη μαζική υποστήριξη της απεργίας και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις [στην Αθήνα, προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ 11 π.μ.  στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ].

΄Η ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗΝ

΄Η ΘΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

  Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

 Μόνο με τη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μπορούμε να νικήσουμε!

 ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
 ΕΞΩ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ  ΕΕ  ΚΑΙ  ΝΑΤΟ! ΕΞΩ  ΤΟ ΔΝΤ!
      
Αγγελική Φατούρου – Γιώργος  Καββαδίας
εκπρόσωποι των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ


πηγή: "Βαθύ κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου