13/9/12

Έχει στηθεί δολοφονικός παρακρατικός μηχανισμός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ

Όταν πια αστοί δημοσιογράφοι μιλούν ότι έχει στηθεί από τους ναζί ένας παρακρατικός μηχανισμός –χωρίς φυσικά να αναφέρουν τι είναι αυτό που υπέθαλψε, προώθησε και βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, αποσιωπώντας επίσης τις τεράστιες ευθύνες του αστικού κράτους- τότε τα πράγματα γίνονται όχι απλώς σοβαρά, αλλά επικίνδυνα.

Χτες ακούσαμε να μας το λέει ο Π. Τσίμας, σήμερα το γράφει στην ιστοσελίδα του «Βήματος», ο Τάσος Μπάρλας, ενώ αν αληθεύουν οι πληροφορίες που παραθέτει στον ιστότοπο του ο αστυνομικός συντάκτης – και γνωστός για τις σχέσεις του με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς- Γιώργος Καραϊβάζ, τότε μιλάμε πια ότι επανήλθαν στην Ελλάδα εποχές που έζησε η ναζιστική Γερμανία τα χρόνια 1932-33.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα με την σειρά. Δεν θα επαναλάβουμε τι έχει προηγηθεί τις περασμένες μέρες με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη τις ναζιστικής συμμορίας Χ.Α. Μένουμε σε κάποιες διαπιστώσεις αστών δημοσιολόγων.

«Για πρώτη φορά μετά 60 χρόνια γίνεται προσπάθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία παρακρατικού μηχανισμού από ένα νόμιμο κόμμα που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο….
Τώρα η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου της στήνει με την ανοχή, προς το παρόν, των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων, έναν σκληρό παρακρατικό μηχανισμό που έκανε αισθητή την παρουσία του τις προηγούμενες ημέρες στο Περιστέρι, το Μεσολόγγι και τη Μεταμόρφωση.  


Η Χρυσή Αυγή δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Δέρνει, τραυματίζει και καίει ό,τι δεν θεωρεί ταιριαστό με την φαιά ιδεολογία της..», γράφει το «Βήμα».

Το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που αναφέρει ο Γ. Καραϊβάζ, ο οποίος επικαλούμενος πληροφορίες από αστυνομικές αναφορές κάνει λόγω ότι μέλη της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν αυτοσχέδιες βόμβες και σε σπίτι μέλους της Χ.Α στην Σπάρτη, οι μπάτσοι βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες!

Μας περιμένουν μαύρες μέρες αν δεν ξυπνήσουμε απ’ τον λήθαργο μας και παρακολουθούμε αδιάφορα να στήνεται ένας δολοφονικός μηχανισμός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ που αναφέραμε:

Απεβίωσε ο 33χρονος εμπρηστής της Σπάρτης που τοποθετείται στην Χρυσή Αυγή, 60 εμπρηστικές βόμβες στο σπίτι του συνεργού του που ... αφέθηκε ελεύθερος!

Απεβίωσε πριν από δύο ημέρες, μετά από 10 ημερών άνιση μάχη με το θάνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο 33χρονος άνδρας στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου, ενώ βρίσκονταν στην οδό Ωραίας Ελένης στο κέντρο της Σπάρτης. Ο επίδοξος εμπρηστής, είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα με αποτέλεσμα να μην αντέξει, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τραγικό θύμα μιας υπό εξέλιξη ενέργειες με ακαθόριστο ακόμα στόχο, φέρεται ότι αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τοποθετείται σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με κλιμάκιο συναδέλφων τους από την Αθήνα, βρήκαν έτοιμες προς χρήση 60 εμπρηστικές βόμβες!

Το πρώτο ερώτημα που ανέκυψε είναι ποιος ήταν ο στόχος του 33χρονου θύματος, καθώς το αυτοκίνητο κοντά στο οποίο ανατινάχτηκε ο μηχανισμός δε προσδιορίζεται ως τέτοιο. Όπως εκτιμάται η έκρηξη οφείλεται σε ... αστοχία καθώς το κινητό  τηλέφωνο γλίστρησε από το χέρι του κι έπεσε πάνω στην υπό μεταφορά βόμβα με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια να συνταχθεί ένας κατάλογος με εν δυνάμει στόχους, καθώς για παράδειγμα, σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Το δεύτερο ερώτημα που βασανίζει τις τοπικές αρχές, είναι τί τις ήθελαν και για που προόριζαν 60 εμπρηστικές βόμβες, ικανές να "πυρπολήσουν" με πολλά εισαγωγικά, τμήμα της πόλης.

Το αξιοπερίεργο είναι βέβαια, ότι ενώ τις πρώτες ημέρες εξαφανίστηκε από προσώπου γης ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου και προφανώς το άτομο με το οποίο είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο και προέκυψαν από την άρση των επικοινωνιών,  όταν εμφανίστηκε και οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ... ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση φέρονται ν' ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και περιγράφονται ως εσωστρεφείς δίχως πολλές κοινωνικές επαφές.Πηγή: βαθύ κόκκινο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου