27/9/12

Όλα ήταν δρόμος….

Εδώ και δυόμισι χρόνια η Ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από την βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που εξαπέλυσε το καθεστώς της αστικής κυριαρχίας για να ξεπεράσει την αδυσώπητη και αδιέξοδη κρίση του σε βάρος της μισθωτής εργασίας και της εκμεταλλευόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας γενικότερα.

Το κατασκεύασμα της ζώνης του Ευρώ καθώς και η συνεχιζόμενη- σύμφωνα με τα σχεδία τους –διατήρηση της Ε,Ε περνά μέσα από την όξυνση του ταξικού πολέμου και την περιθωριοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στις ίδιες τις δυτικές κοινωνίες. Οι πολιτικές αυτές δημιουργούν και τις συνθήκες των εκρήξεων που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν το επόμενο διάστημα, στις χώρες κύρια του ευρωπαϊκού νότου που στο όνομα της «Κρίσης χρέους» γίνονται τα πειραματόζωα του σύγχρονου- δουλοκτητικού καπιταλιστικού.

Προχθές η Πορτογαλία, Χθες, η Ισπανία σήμερα οι εργαζόμενοι της Ελλάδας- που γέμισαν τους δρόμους των πόλεων- όπως κάνουν εδώ και δυο χρόνια τώρα παρά την τρομοκρατία και την κατασυκοφάντηση που δέχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.
Οι εργαζόμενοι αξιοποιώντας τα αναγκαστικά καλέσματα της ανυπόληπτων και προδοτικών ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος βγήκαν και διατράνωσαν την αντίθεση τους και άφησαν παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες που θα πρέπει σύντομα να έρθουν στο προσκήνιο παρατεταμένοι, μαχητικοί ανεξάρτητοι και νικηφόροι.

Στον αντίποδα οι δυνάμεις του συστήματος παραταγμένες σε πρωτοφανή σχηματισμό στρατιωτικού τύπου άλλα και με τις φασιστικού χαρακτήρα προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φόρα αυτά που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει από τις στήλες του μπλοκ μας. Πώς η αδίστακτη αστική τάξη είναι αποφασισμένη τον αδυσώπητο πόλεμο ενάντια στην κοινωνία να τον πραγματώσει με μια χωρίς προηγούμενο κατασταλτική πολεμική μηχανή .

Ας τους διαψεύσουμε κι εμείς λοιπόν με την δική μας ευρηματικότητα, μαχητικότητα και πάνω από όλα μαζικότητα για να αποδιοργανώσουμε τα σχέδια των αφεντικών, του κράτους και των ιδεολογικών του μηχανισμών.

Ξανά και πάντα στους δρόμους μέχρι τη ΝΙΚΗ

Πηγή: βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου