16/9/12

Ο ισπανικός λαός λέει ξανά: «no pasaran»!

Πλημμύρισε η Μαδρίτη από εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές!

Ο ισπανικός λαός λέει ξανά: «no pasaran»!

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και την αύξηση της φορολογίας εν μέσω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

Καθηγητές, νοσοκόμες και εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μια ημέρα μετά την δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει νέες οικονομικές «μεταρρυθμίσεις» που είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν περισσότερα μέτρα λιτότητας.

Διαδηλωτές από ολόκληρη τη χώρα με σφυρίχτρες στο στόμα κρατούσαν πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Αρκετά!» και «Βυθίζουν τη χώρα», διαμαρτυρόμενοι κατά των περικοπών στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ισπανική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί σε μια διαδικασία μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, ενέκρινε την Παρασκευή σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή μιας νέας σειράς φόρων στον ενεργειακό τομέα της Ισπανίας, και που αναμένεται να της αποφέρουν 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει, επίσης, την εισαγωγή νέων φόρων για την πυρηνική ενέργεια, έναν φόρο για την υδροηλεκτρική ενέργεια, όπως και έναν φόρο 6% στην παραγωγή ενέργειας εν γένει.

Πηγή: ίσκρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου