17/9/12

Αστυνομία, ιδιωτικός στρατός χρυσοθήρων

του Σάββα Τσελεπίδη

Μία ακόμα σκληρή μάχη έδωσαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής ενάντια στην επιχειρούμενη εξόρυξη χρυσού από την Ελ Ντοράντο Γκολντ/Άκτωρ, στην κορύφωση των τριήμερων κινητοποιήσεων που διοργάνωσαν. Έχοντας απέναντί τους δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, υποστηριζόμενες από ελικόπτερα της Αστυνομίας, παρέκαμψαν τα μπλόκα και διαδήλωσαν μέσα στο βουνό μπροστά στο εργοτάξιο. 

Για μια ακόμα φορά η Αστυνομία λειτούργησε ως ιδιωτικός στρατός της εταιρείας και δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, χρησιμοποίησε τόνους χημικών και δακρυγόνων που δημιούργησαν εστίες φωτιάς στο δάσος οι οποίες κατασβήστηκαν από τους διαδηλωτές και την πυροσβεστική. 
Προέβη δε σε δεκάδες προσαγωγές και σε 4 συλλήψεις, σε χώρους και χρόνο άσχετα με τα γεγονότα, προφανώς για να δώσει πρόσωπο στην "ακροαριστερή ανομία που θα παταχθεί", κατά διαταγή του υπουργού Τρομοκρατίας του Πολίτη, Δένδια.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των μεταλλείων χρυσού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι "το δάσος στις Σκουριές, τα δάση των 317.000 στρεμμάτων της μεταλλευτικής περιοχής στη ΒΑ Χαλκιδική θα μείνουν δημόσια και ανέπαφα". Προσθέτει δε δηκτικά ότι "οι υπόλογοι υπουργοί των κυβερνήσεων των επενδυτών ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις επιχειρήσεις παροχής προστασίας των Καναδών και του Μπόμπολα.

Ήταν οι συντάξεις και τα φάρμακα των Ελλήνων που ληστεύονται από την κυβέρνηση της τρόικας για να πληρωθεί η προστασία των καταπατητών της Δημόσιας περιουσίας" και ανανεώνει το ραντεβού για διαδήλωση κατά των μεταλλείων, στον Πολύγυρο την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που θα δικαστούν οι 4 συλληφθέντες.

Ανακοίνωση για τα γεγονότα εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την οποία μεταξύ άλλων απαιτεί και την άμεση απόσυρση των κατηγοριών για όλους τους συλληφθέντες.

πηγή: "Πριν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου