7/10/11

Στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ


Στους δρόμους κατέβηκαν οι «Αγανακτισμένοι» των ΗΠΑ, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις. 

Το κίνημα που έχει λάβει διαστάσεις, περιλαμβάνει πλέον εργαζόμενους, φοιτητές, αλλά και διάσημους σταρ. 

Επιπλέον τα εργατικά Συνδικάτα της Αμερικής εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».

Περίπου 5.000 άτομα διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δουλειές όχι περικοπές» και «Σταματήστε την εταιρική απληστία», ενώ φώναζαν «Η Γουόλ Στριτ είναι ο δικός μας δρόμος». Παράλληλα, φοιτητές σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια εγκατέλειψαν τις τάξεις τους σε μία κίνηση διαμαρτυρίας.

Μικρότερες πορείες πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, από τη Βοστόνη και το Σικάγο, στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Τις προηγούμενες ημέρες διαδηλώσεις έγιναν σε Λας Βέγκας, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια και Ουάσινγκτον.


 «Οι πολίτες αισθάνονται όλο και λιγότερο ενεργοί, αισθανόμαστε ότι κανείς δεν μας ακούει» δήλωσε η Καμίλ Ριβέρα, επικεφαλής της οργάνωσης United NY.


«Η χώρα έχει έρθει τα πάνω κάτω. Πολεμάμε για τις οικογένειες και τα παιδιά» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωμένης Ομοσπονδίας Δασκάλων, Μάικλ Μάλγκρου.

Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» στηρίζουν  και αρκετοί βουλευτές των Δημοκρατικών, ενώ κάποιοι από τους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα έχουν ασκήσει επικρίσεις.
Για τις επόμενες ημέρες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στο Μέμφις, τη Χαβάη, τη Μινεάπολη και την πόλη ΜακΆλεν του Τέξας.

Προειδοποιήσεις από τους Anonymous

Εν τω μεταξύ, οι χάκερ Anonymous ανακοίνωσαν μέσα από βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο ότι ετοιμάζουν «επίθεση» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 3.30 μ.μ., με σκοπό να το «εξαφανίσουν» από τον ηλεκτρονικό χάρτη. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι Anonymous δηλώνουν ότι με αυτόν τον τρόπο επιθυμούν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ».


Οι υπεύθυνοι του Χρηματιστηρίου εκτιμούν πως η επίθεση θα έχει ως στόχο κυρίως τις συναλλαγές.

Πηγή: http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου