5/10/11

Κυβέρνηση πολιτικής ανωμαλίας!

Χημικός πόλεμος της μνημονικής κυβέρνησης των ΜΑΤ ενάντια στο ατέλειωτο ειρηνικό ενωτικό λαϊκό ποτάμι! 

Δυο τραυματίες από την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εντός του μετρό!

Νέκρωσαν λόγω απεργίας δημόσιο-ΔΕΚΟ! πρωτοφανής λαοθάλασσα στις πορείες!

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο όχι μόνο ως κυβέρνηση των μνημονιακών πραξικοπημάτων και της μνημονιακής λεηλασίας αλλά και ως κυβέρνηση απύθμενου αυταρχισμού, ΜΑΤ-οκρατίας και πολιτικής ανωμαλίας.

Η σημερινή απεργία στο Δημόσιο και ΔΕΚΟ όχι μόνο «νέκρωσε» όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας πρωτοφανή καθολική επιτυχία αλλά και για πρώτη φορά σε τέτοια μεγαλειώδη έκταση οι απεργοί, εργαζόμενοι κατέβηκαν, σχεδόν, σύσσωμοι και ενωτικά στους δρόμους, διαμορφώνοντας ένα απέραντο ειρηνικό ενωτικό λαϊκό ποτάμι.


Η εργατοθάλασσα σήμερα στην Αθήνα υπήρξε, σύμφωνα με αντικειμενικούς παρατηρητές, πρωτοφανής, με την κοσμοπλημμύρα να έχει υπερχειλίσει όλους τους δρόμους του Αθηναϊκού κέντρου.

Η κυβέρνηση προφανώς θορυβημένη από την πρωτοφανή σε μαζικότητα απεργιακή κινητοποίηση και πορεία, κινήθηκε βάση σχεδίου για να διαλύσει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές, προκειμένου να προλάβει, ματαίως, βέβαιες εξελίξεις!

Απρόκλητα και οργανωμένα οι αμέτρητες διμοιρίες των ΜΑΤ που διέσχιζαν τους δρόμους εξαπέλυσαν αιφνίδιο χημικό πόλεμο εναντίον των διαδηλωτών, ρίχνοντας στο «ψαχνό» δακρυγόνα και χειροβομβίδες «κρότου-λάμψης» και με στόχο να σκορπίσουν τη διαδήλωση και να σταματήσουν την πλήρη ανάπτυξη της πορείας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα ακριβώς στην πορεία, που προχωρούσε ειρηνικά, εκατέρωθεν στα δύο πεζοδρόμια, κινούνταν παράλληλα και προκλητικά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απλώς προσδοκούσαν την αναμενόμενη «προβοκάτσια» για να αρχίσουν τις μαζικές –ασυγκράτητες ρίψεις δακρυγόνων.
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ευρισκόμενη σε ασφυκτική λαϊκή απομόνωση καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία για να αντιμετωπίσει τους πολίτες, οδηγώντας τη χώρα σε βέβαιη πολιτική ανωμαλία και σε άκρως επικίνδυνες εξελίξεις.
 Έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν στην «ΙΣΚΡΑ» ότι οι μέρες μιας  κυβέρνησης χημικού πολέμου είναι μετρημένες, ενώ δεν μπορεί να τη σώσουν ούτε ελιγμοί δημοψηφισμάτων με παραπλανητικά ερωτήματα.
Αυτή την ώρα, εκείνο που χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι να μην πτοηθούν οι εργαζόμενοι, ώστε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν ενωμένοι, πέραν από διαιρετικούς φραγμούς, τους παλλαϊκούς αγώνες τους οι οποίοι και συνιστούν το μεγάλο φόβο των κατεστημένων σε Ελλάδα και Ε.Ε. και την μεγάλη ελπίδα για τον τόπο.
Τούτες τις στιγμές, οι ενωτικοί μαζικοί αγώνες, η ήττα κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η συμπαράταξη της Αριστεράς πάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα με αιχμές «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», είναι η ελπιδοφόρα διέξοδος από την κρίση για μια νέα ανεξάρτητη, αναγεννημένη, προοδευτική Ελλάδα!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Ιδιαίτερα επιτυχημένη και με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής είναι η σημερινή 24ωρη απεργία σε των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σε δημόσιο και ΔΕΚΟ.  

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρόκειται για το πολυπληθέστερο σε συμμετοχή συλλαλητήριο δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ των τελευταίων ετών.
Στις 13:40 ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που διαδήλωνε ειρηνικά και βρισκόταν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος δέχτηκε απρόκλητη επίθεση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής!

Τα παραταγμένα πάνω και γύρω από το Σύνταγμα ΜΑΤ σε μια κίνηση επίδειξης ''δύναμης'' κι εκφοβισμού των πολιτών, προκειμένου να διαλύσουν γρήγορα το μαζικό συλλαλητήριο προχώρησαν σε αθρόα ρίψη χημικών χωρίς να έχουν προκληθεί  από τον παρευρισκόμενους διαδηλωτές. Ο κόσμος διαφεύγει προς την Πανεπιστημίου και την Μητροπόλεως.
Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν παρατεταγμένες περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος και στους γύρω δρόμους μπλοκάροντας τον κόσμο από το να επιστρέψει σ την περιοχή του Συντάγματος.
Ομάδες ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο που βρίσκεται εκεί. Πολύς κόσμος βρίσκεται στους δρόμους κάτω από την πλατεία περιμένοντας να επανέλθει.
14:15 Ακόμα μια αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε κόσμο ο οποίος βρισκόταν στην Αμαλίας και Όθωνος
14:42 Η Ιατρική ομάδα Συντάγματος καταγγέλλει τον επικίνδυνο τραυματισμό διαδηλωτή με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο ο οποίος και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο. 4 ακόμα πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα.
14:44 Για δεύτερη φορά σήμερα τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στο σταθμό του Συντάγματος!
Πληροφορίες για 1 σύλληψη και τρεις προσαγωγές
15:15 Νέα επιχείρηση ''σκούπα''. κάθοδος των ΜΑΤ στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και μέσα στην πλατεία. Ομάδες εντός της πλατείας προσπαθούν να απομακρύνουν με τη βία τους παραβρισκόμενους στην πλατεία πολίτες!
15:20 Επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του Stop Cartel TV
15:30 Ο κόσμος αντιστεκόμενος παραμένει στην πλατεία
15:50 Απομακρύνθηκαν δια της βίας τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονταν στην πάνω πλευρά της πλ. Συντάγματος
17:00 Πολίτες και διαδηλωτές, παρά τις λυσσασμένες  προσπάθειες των ΜΑΤ -κατ' εντολή της κυβέρνησης- να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος, παραμένουν στο χώρο καθώς και στους γύρω δρόμους. Πληροφορίες λένε ότι ΜΑΤ κυνηγάνε διαδηλωτές εντός του σταθμού του μετρό

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στα μέτρα κυβέρνησης τρόικας, για την εργασιακή εφεδρεία/απολύσεις αλλά και για το ενιαίο μισθολόγιο - ποινολόγιο. Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν μπαράζ καταλήψεων δημοσίων υπηρεσιών, και κυρίως των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, από τους δημοσίους υπαλλήλους.
  
Παρά την επιμονή της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με σύμπραξη της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ), η σημερινή απεργία να καλύψει μόνο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αυτό δεν σημαίνει πως η επιτυχία της σημερινής απεργίας δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων!
Και αυτό διότι πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά την απαίτηση της τρόικας για κατάργηση και αυτού ακόμα του κατώτατου μισθού πείνας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των €750 μεικτά - €640 καθαρά!

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου