10/10/11

Γερμανικό προτεκτοράτο η Ελλάς! Με σήμα κατατεθέν το ευρώ!


thumbΦ. ΡΕΣΛΕΡ, ΓΑΠ, Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ευρώ ÜBER ALLES!

Επίδειξη δουλοφροσύνης Βενιζέλου: Θα αποπληρώσουμε το χρέος μέχρι το τελευταίο ευρώ!

Σε ένα παραλήρημα υμνολογίας του ευρώ επιδόθηκαν από κοινού Φ. Ρέσλερ, ΓΑΠ και Ε. Βενιζέλος κατά τις σημερινές αλληλοδιάδοχες συναντήσεις τους, εκφράζοντας την απεριόριστη πίστη τους, πίστη του γερμανικού ιμπεριαλισμού μαζί και του ελληνικού «προτεκτοράτου», στο ευρώ αλλά και την αγωνία, αν όχι τον πανικό τους, για τη διατήρηση του ευρώ, ως μηχανισμού αλληλοστήριξης των πιο ισχυρών μερίδων του κεφαλαίου σε κάθε χώρα και πρώτα απ’ όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Ο Ε. Βενιζέλος, μάλιστα, σε μια κίνηση απεριόριστης «δουλοφροσύνης», που απέκλειε «περήφανα» κάθε ενδεχόμενο και αυτής της «συντεταγμένης» χρεοκοπίας, τόνισε στον Φ. Ρέσλερ ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα εκπληρώνει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της αλλά και «θα αποπληρώσει τα δάνεια της μέχρι το τελευταίο ευρώ»!
Ο Φ. Ρέσλερ επαίνεσε τον Ε. Βενιζέλο για την ανάληψη πρωτοβουλίας με αποφάσεις που δημιουργούν ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, ήτοι για τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό επενδυτικό προτεκτοράτο.
Προκειμένου να ευοδωθούν τα παραπάνω σχέδια ο Φ. Ρέσλερ συζήτησε τα διαδικαστικά με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη. Και σε αυτή τη συνάντηση δεν έλειψαν οι αβρότητες μεταξύ των δύο υπουργών!

Πίσω, όμως, από τα ωραία λόγια η ουσία της συνάντησης τους οριοθετούσε τον τρόπο παροχής των νεοαποικιακών διευκολύνσεων στις γερμανικές επιχειρήσεις, όπως αυτές συγκεκριμενοποιούνται στο μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψουν οι δυο τους.

Αυτό  θα προβλέπει εισβολή γερμανών τεχνοκρατών στα υπουργεία, για την "παροχή τεχνικής βοήθειας" και "μείωση των διοικητικών βαρών» προκειμένου αυτοί να μπορούν στην πραγματικότητα να ευνοούν σκανδαλωδώς και με κάθε δυνατό τρόπο τις γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως θα απολαμβάνουν ειδικής νομικής ασφάλειας.
  
Παράλληλα στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος "Ελλάδα" θα προβλέπεται και η χρηματοδότηση των γερμανικών αυτών επενδύσεων με πόρους που δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ και κονδύλια που προορίζονταν για τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Προτού ο Γερμανός υπουργός εξασφαλίσει τους αποικιακούς όρους που ήθελε για το γερμανικό κεφάλαιο, είχε ήδη δεχτεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου ως «προίκα» την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας, μέσα από το πρόγραμμα «Ήλιος» και φυσικά την παροχή ενός ακόμα πεδίου κερδοφορίας των γερμανικών επιχειρήσεων.

Μάλιστα ο Γ. Παπακωνσταντίνου φρόντισε εκτός από τις ενεργειακές πηγές της χώρας μας να παραδώσει στον Φ. Ρέσλερ και το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις «business plan» για να τον απαλλάξει από τον επιπλέον φόρτο εργασίας.

πηγή: http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου